Juhkami tegi Saksamaal alustuseks koroonatesti, Viiber koristas Tšehhis tube

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Martti Juhkami on sel hooajal ainus eestlane, kes osaleb võrkpalli Meistrite liigas.
Martti Juhkami on sel hooajal ainus eestlane, kes osaleb võrkpalli Meistrite liigas. Foto: Tairo Lutter

Rakverest sirgunud Eesti võrkpallikoondise mängijad Martti Juhkami ja Robert Viiber käisid väljakul mitmes kontrollmängus Lätiga ja on nüüdseks juba koduklubi juures – Juhkami Saksamaal, Viiber Tšehhis.

Lätiga kohtus Eesti koondis kolm korda läinud nädalalõpul ja võitis kõik matšid: Võrus olid neljapäeval võidunumbrid 3:1, Tartus reedel 3:0 ja laupäeval 3:2.

Haige õlaga tegelenud ja vahepeal ihuliikmele veidi puhkust andnud nurgaründaja Juhkami lausus, et talle oli kõige olulisem, et saaks taas normaalselt mängima hakata. "Õlaprobleem on mul üsna kaua olnud ja selles suhtes vaatan nüüd mängudele tagasi positiivselt," kõneles ta. "Kui esimestel nädalatel ei saanudki parema käega väga hästi lüüa, siis iga nädalaga läks seis paremaks ja lõpus viimastes mängudes õlg pigem takistuseks ei saanud. Eks ta ikka annab natukene tunda ja peab sellega paar kuud veel vaeva nägema, märgid on üsna head."

Pühapäeval koduklubi juurde Friedrichshafenisse teekonda alustanud ja teisipäeval kohale jõudnud 32-aastasele rakverlasele tehti kolmapäeva hommikul koroonatest. "Enne kui testitulemuse kätte saan, treeningutega liituda ei tohi. Kui keegi täna ei helista ja halvast uudisest ei teavita, siis lähen homme hommikul trenni," rääkis Martti Juhkami.

Ametlik võrkpallihooaeg algab Saksamaal oktoobris, enne seda on septembris ees kontrollmängud.

Rakverest sirgunud sidemängija Robert Viiber vahetas kahe hooaja vahel klubi ja jätkab Tšehhimaal.
Rakverest sirgunud sidemängija Robert Viiber vahetas kahe hooaja vahel klubi ja jätkab Tšehhimaal. Foto: Kasper Mäe

Sarnaselt Juhkamiga lõi vajaliku kraamiga täidetud sõiduautole hääled sisse ja siirdus uue koduklubi juurde Příbrami sidemängija Robert Viiber. Tema jõudis Praha külje all asuvasse väikelinna esmaspäeval. "Kõik sujus ilusasti, Poolas ühes kohas olid ummikud, aga muidu läks ladusalt," tähendas Viiber.

Koroonatesti tegemist 23-aastaselt pallurilt ei nõutud. "Ei ole sellest kordagi juttugi olnud," lausus ta. "Kõndisin eile ühest hokisaalist mööda ja seal oli publik ka sees. Ei teagi, kas neil on mingid pealtvaatajate limiidid peal või võivad täismajad olla, aga kuulda oli, et ikka rahvast jagus."

Koondisemängud Lätiga pakkusid Robert Viiberile samuti rahulolu, sest peatreener Cédric Énard usaldas talle korralikult mänguaega. "Kui varem olen episoodiliselt mänginud, siis nüüd sain isegi põhilist koormat kanda. Väga super, mina jäin enda esitustega enam-vähem rahule," kõneles ta.

Tšehhis suuri üllatusi Robert Viiberi sõnul ees ei oodanud, kui mitte arvestada seda, et üle kahe meetri pikkusele mehele anti pihku ruumika, kolmetoalise korteri võtmed. "Eluolu on täitsa okei, korralik suur korter. Hea küll, köök on selline väike ja vanamoeline, aga muu on täitsa tipp-topp. Natukene pidi seal koristama, kuid polnud hullu. See on igal pool nii."

Příbrami meeskond on tegelenud paar nädalat füüsilise põhja ladumisega ja tõsisemad pallitreeningud seisavad neil veel ees. Hooaja avalöök tehakse septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles