Rakveret tabas taas lärmavate ja lagastavate noorte nuhtlus (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere kesklinna heakorrastatud promenaadid meelitavad sinna kogunema ka tegevusetuid noori.
Rakvere kesklinna heakorrastatud promenaadid meelitavad sinna kogunema ka tegevusetuid noori. Foto: Ain Liiva

Rakvere promenaadi koristaja tööpuuduse üle kurta ei saa: näiteks teisipäeva õhtul jättis kümnepealine noortekamp endast maha lasu krõpsupakendeid, suitsukonisid ja muud prahti. Sama kordub pea iga päev.

Tegevusetult ringi luusivad noored pole ainult Rakvere ja selle suve mure – nii on igas asulas ja igal aastal. Ning teha pole suurt midagi: aetakse nad ühest kohast minema, kogunevad järgmisse, käiakse neid korrale kutsumas, saadavad nad pragaja pikalt. Politseipatrulli eest jooksevad noorukid lihtsalt minema. Ja kui pannaksegi neist mõne nimi kirja, siis tegelikku karistust ju ei järgne, kui just midagi kriminaalset pole korda saadetud. Nõnda jääb ainult nõutult õlgu kehitada.

Teisipäeva õhtul veetis promenaadil aega üks kümnepealine lastekamp, lisaks mõned väiksemad noorte seltskonnad. Just nimelt lastekamp, sest pealtnäha polnud selle liikmeil vanust rohkem kui 12-13 eluaastat. Või kui oli, siis on neil suitsetamise tõttu kasv kinni jäänud, sest sigaret käis hambus nii poistel kui ka tüdrukutel, keda oli seltskonnas rohkemgi kui poisse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles