Uuel Lahemaa loodusrajal saab metsajutte kuulata

Eva Klaas
, suvereporter
Copy
Uut loodusrada tutvustav matk lõpeb Oandu looduskeskuse juures.
Uut loodusrada tutvustav matk lõpeb Oandu looduskeskuse juures. Foto: Vladislav Musakko

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) avab ­peagi Sagadi–Oandu ­Metsajuttude raja, mis ühendab omavahel Sagadi metsa­keskust ja Oandu külastuskeskust ning Oandu ümbruse radu.

Teekonnal saab infotahvlitelt lugeda ja QR-koodiga ka kuulata metsaga seotud eesti rahvajutte ja kohapärimusi nii eesti kui ka inglise keeles.

“Mets on muinaslugudes koht, mis asub väljaspool tavapärast elu – koht, kus hakkavad juhtuma salapärased asjad ja kus tee viib kokku tundmatute olenditega. Vanades lugudes kajastuvad tänapäevalgi olulised loodushoiu põhimõtted. Kes raiskab, pillab, ahnitseb ja elavale liiga teeb, saab peagi oma teenitud palga. Hea lugu kõnetab meid ka sajandite tagant, kuigi selle tähendus võib olla ajas muutunud,” ­tutvustab RMK uut loodusrada.

5,6 kilomeetri pikkuse Sagadi–Oandu Metsajuttude raja avapidu peetakse 23. augustil, ühtlasi on see üritus sarjast, millega tähistatakse Eesti eri paigus rahvajutu aastat ja 110 aasta möödumist Eesti looduskaitse sünnist.

Loodusraja avaüritusele oodatakse kõiki huvilisi. Päev algab kell 13 matkaga mööda uut loodusrada Sagadist Oandule, kus on kavas mitmesuguseid tegevusi, muu hulgas jutuvestmine koos lõõtsamänguga Oandu külastuskeskuse küünis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles