Ujumise tiitlivõistlused pakkusid hulgaliselt üllatustulemusi

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Alex Ahtiainen (ees) võib tiitlivõistlustel näidatud tulemustega rahul olla.
Alex Ahtiainen (ees) võib tiitlivõistlustel näidatud tulemustega rahul olla. Foto: Eesti Ujumisliit

Tartus pikal rajal ehk 50 meetri basseinis peetud Eesti meistrivõistlustel ujumises olid läänevirulased hoos.

Täiskasvanute arvestuses säras Alex Ahtiainen kahe kulla ja ühe pronksmedaliga, millele juunioride klassi kuuluv Brita Rannamets lisas naiste konkurentsis ühe pronksi.

Ahtiainen saavutas isikliku rekordiga (26,85) meistritiitli 50 meetri seliliujumises, edestades finišiheitluses Armin Evert Lellet ja Kregor Zirki. “Ütleme nii, et andsin ühe korraliku lahingu. Hästi üllatav päev, ma ei suuda seda kõike siiamaani uskuda,” kõneles Lääne-Viru esiujuja, kes on suvel harjutanud uue treeneri Dmitri Kapelini kava järgi Rakveres Aqva ujulas.

Teise kulla võitis spordiklubi Garant esindav 19-aastane tamsalulane 100 meetri liblikujumises, kus näitas aega 54,71 sekundit. Sellest poole lühemal distantsil oli tema resultaat 25,20 sekundit väärt neljandat kohta. Ahtiainen tunnistas, et viimaseks pingutuseks nappis värskust.

Meistrivõistluste avapäeval võistles treener Mare Järve käe all ujumistreeningutega alustanud Ahtiainen 100 meetri vabaltujumises, mille lõpetas kolmandana. Kokkuvõttes luges ta tiitlivõistlused enda jaoks õnnestunuks. “Olen rõõmus, et koroonaperiood ei jätnud minu tegemistesse suurt jälge ning sain üsna ruttu tagasi hea veetunnetuse ja vormi,” märkis Ahtiainen.

Järgnevalt avaneb noormehel võimalus veidi puhata, et siis selle kuu keskel veetreeningutega jätkata ja valmistuda juba tiitlivõistluste normatiivide täitmiseks. “Põhieesmärk on tuleva aasta kevadel toimuvad Euroopa pika raja meistrivõistlused,” nimetas ta.

Naiste klassi medalivõiduga rõõmustanud Brita Rannamets saavutas 200 meetri liblikujumises isiklikku tippmarki tähistava ajaga 2.36,60 kolmanda koha. Rekordinumbreid kärpis ta sel distantsil juba eelujumises, kui alistas kõik konkurendid oma vanusearvestuse kuldmedalit võites.

Väga häid tulemusi näitasid spordiklubi Wiru Swim noored Mirtel Merimaa ja Egle Salu. Treenerite Ralf Tribuntsovi ja Gunnar Tõnningu hoolealused tõid kahe peale ära kaks kulda, ühe hõbeda ja ühe pronksi ning parandasid ühtlasi isiklikke rekordeid.

“Medalid tulid suure üllatusena. Enne võistlusi ei oleks osanud seda üldse arvata,” lausus Tõnning ja lisas, et meie noored konkureerisid endast kaks või kolm aastat vanematega, mis on noorteklassis väga suur vahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles