Haljala vald korrastab aadresse

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kuvatõmmis Haljala valla kaardirakendusest.
Kuvatõmmis Haljala valla kaardirakendusest. Foto: Haljala vallavalitsus

Seadusloomest tulenevalt on kohalikul omavalitsusel kohustus aadresse korrastada.

Aadresside aluseks on liikluspinnad ehk tänavad oma kohanimedega. Eelnõus on 60 kohanime, neist 39 on Võsul ja seal on vaja teha ka kõige suuremad muudatused.

Haljala valla maakorraldusspetsialist Siiri Püss selgitas, et igal pool ei muutu tänavanimed, vaid korrastatakse nende paiknemist kaardil. “Liikluspind peab olema jutti läbitav, ehk kui tänavat ühe jutiga läbida ei saa, siis tuleb tekitada selle uus kuju,” märkis Püss.

Lisaks ei tohi ühes kohas olla kaks samanimelist tänavat. “Näiteks uus Vabriku tänav, mis oli osa Kalda tänavast Võsul – tänava nimi sai valitud sellepärast, et ajalooliselt on selles piirkonnas asunud tellisevabrik ja lauavabrik,” jätkas Püss.

Käsmu ja Vergi külas ei muutu midagi, vaid täpsustatakse ruumikuju. Kohanime määramine ja avalikustamine on pigem seotud õigusaktide ühtlustamisega.

Suve hakul andis Haljala vallavalitsus ka kohalikele inimestele võimaluse aadresside määramisel osaleda. Nimede kohta oli võimalik teha ettepanekuid ja põhjendatud ettepanekuid saab teha avalikustamise etapis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles