Uhtna ja Võsu koolipere tervitavad uut direktorit

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Egle Neuhausi jaoks on päris suur hüpe minna 12 õpilasega algkoolist 100 õpilasega põhikooli direktoriks.
Egle Neuhausi jaoks on päris suur hüpe minna 12 õpilasega algkoolist 100 õpilasega põhikooli direktoriks. Foto: Vladislav Musakko

Suve algul teatas Võsu kooli direktor Liina Altroff, et tal on aeg edasi liikuda Jüri gümnaasiumi, kus ootamas 1254 õpilast. Uhtna põhikooli juht Anne Mäeots soovis lihtsalt aja maha võtta ja puhata.

Mõlemasse kooli on nüüdseks uus direktor välja valitud. Uhtna põhikooli asub juhtima Egle Neuhaus ja Võsu kooli juhiks saab praegune direktori kohusetäitja Aet Kruusimägi.

Rakvere valla haridus- ja noorsootööspetsialist Monica Jaanimägi rääkis, et Uhtna kooli direktoriks kandideeris viis inimest, kellest kolm kutsuti vestlusele. Egle Neuhaus osutuks valituks, kuna ta on ennast varem juba tõestanud. “Ta asendas aasta aega Veltsi lasteaed-algkoolis lapsehoolduspuhkusel olevat direktorit,” selgitas vallaametnik ja lisas, et Egle Neuhaus on hästi uuendusmeelne ja tal on palju ideid, kuidas viia edasi kooli, mille ümber on tegus kogukond ja mis on hinnatud põhikoolide hulgas. Uhtna kooli kauaaegne õpetaja Sirje Rebane avaldas arvamust, et noort inimest on juhiks väga vaja, ja kuna uuel direktoril on varasem kogemus väikese piirkonna kooliga ja ta oskab kogukonnaga arvestada, tõotab koostöö kujuneda meeldivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles