130 aastat Rakvere lihatööstust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere lihatööstuse töötajad ja ettevõtte juhatuse esimees Anne Mere nautisid Rakvere tootmishoones sünnipäevatorti.
Rakvere lihatööstuse töötajad ja ettevõtte juhatuse esimees Anne Mere nautisid Rakvere tootmishoones sünnipäevatorti. Foto: Rakvere lihatööstus

Rakvere lihatööstus tähistab täna oma auväärset 130. sünnipäeva.

Pidulikku sündmust tähistati ühise tordisöömisega kõikides ettevõtte üle Eesti paiknevates asukohtades: Rakvere ja Tabasalu lihatööstuses ning sigalates ja kanalates. Spetsiaalselt ümmarguse tähtpäeva puhuks valmis eriline juubelipraad, mille esimene partii jõudis iga töötaja meenekotti.

Rakvere lihatööstuse ajalugu ulatub 1890. aastasse, mil alustas tööd Rakvere linna esimene tapamaja. Tapamaja hakkas kandma Rakvere lihakombinaadi nimetust 1944. aastal, mil sellega ühinesid Baumani ja Schenkeli vorstitööstus. 1990. aastal valmis Rakveres Euroopa tasemele vastava tehnoloogiaga moodsaim ja suurim lihakombinaat Baltikumis ning see märgib uut algust tänapäevase Rakvere lihatööstuse näol.

Rakvere on pikki aastaid olnud Eesti tuntumaid ja armastatumaid kaubamärke. Samuti on näiteks Rakvere viinerid, Rakvere pihvid ja Rakvere grillribi olnud tarbijate lemmikud juba üle 25 aasta. Rakvere seakasvatussüsteemi kuulub üle Eesti 19 seafarmi ning ettevõte annab Eestis tööd enam kui 1300 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles