Pätu ja pättused võtsid Andruse endaga lapsepõlves kampa

Isabella Lahtvee
, suvereporter
Copy
Öötlas lapsepõlvekodu külastades tulid mälestused Andrusele aina selgemalt meelde.
Öötlas lapsepõlvekodu külastades tulid mälestused Andrusele aina selgemalt meelde. Foto: Ain Liiva

Andrus Eesmaa, politseiakadeemia lõpetanu, Järva Teataja endine fotograaf, isikliku ajalehe toimetaja ja praegune Eesti politseimuuseumi direktor, oli omal ajal suur vembumees, kelle päevikus ei leidunud vaba kohta lisamärkuse kirjutamiseks. Omal ajal krutskeid täis poisikesest on saanud hea huumorisoonega sümpaatne meesterahvas.

Lapsepõlve mängumaal

Virumaa Teataja suvesari viib lugejad tänavu seiklema maakonnas tuntud inimeste lapsepõlveradadele ja jutustab nende noorpõlveseiklustest. Sarja selles osas seikleme koos Andrus Eesmaaga tema lapsepõlve kodukohas.

Andrus Eesmaa on pärit Järvamaalt Öötla külast, kus asus tihedate metsade vahel tema esimene kodu, mida Andrus ise nimetab oma põliskoduks. Koht osteti kunagi mõisa käest välja ja on nende suguvõsa valduses tänaseni. Aastaid tagasi ostis ta maja onult ära ja andis sellele värskema ilme. Praegu elab Uustalu-nimelises paigas üürnik, kes maja korras hoiab, kuna rakverlasel pole eriti palju aega maakodu hooldamas käia. Öötlas elati seni, kuni Andrus lõpetas Vodja algkooli ja pidi minema Peetri alevikku põhikooli. Selleks ajaks oli valminud Peetris uus kodu ning sealne koolitee võis alata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles