Metsa üle avaldatakse meelt 24 kohas

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Põhja-Eesti kõrgeim looduslik tipp, Emumägi.
Põhja-Eesti kõrgeim looduslik tipp, Emumägi. Foto: Meelis Meilbaum

Pühapäeval, 16. augustil kell 14 toimuv üle-eestiline metsameeleavaldus leiab aset üle Eesti kahekümne neljas kohas, Lääne-Virumaal Tammiku külas Emumäeni ja Ida-Virumaal Lüganusel.

Üle-eestilisele metsameeleavaldusele on oodatud kõik loodusest hoolijad, et nõuda poliitikutelt otsustusprotsessides metsa nelja väärtuse - ökoloogilise, majandusliku, sotsiaalse ja kultuurilise – objektiivset arvestamist. 

​Lääne-Virumaal on meeleavalduse algus Tammiku külas parkmetsa kõrval Mõisamaa teel ja lõpp Emumäe vaatetorni juures ning vajalik oma transport nende vahel. Teemaks on intensiisve metsamajandamise tagajärjed, korilus, loodusturism. 

Ida-Virumaal Lüganuse vallas tutvutakse Rääsa metsas asuva tulevase Uus-Kiviõli tööstusala platsiga. Räägitakse Virumaa keskkonnaprobleemidest seoses kaevandamise laiendamisega.

Meeleavaldusega tähistatakse tagantjärgele rahvusvahelist metsade päeva (21.03.), et panna alus elujõulise looduskeskkonna eest seisvate inimeste ja organisatsioonide võrgustikule ning näidata Riigikogu ja valitsuse liikmetele, et Eesti inimeste jaoks on mets oluline ökoloogiline jakultuuriline kooslus, mida tuleb hoida ja kaitsta ning heaperemehelikult majandada. Aastate jooksul on teadlased, riigikontroll, kodanikuühendused ja huvigrupid osutanud sellele, et Eesti metsi majandatakse viisil, mis ohustab looduse mitmekesisust, riivab inimeste õiglustunnet ja vähendab meie tulevast heaolu.

Igas maakonnas on vähemalt üks koht, kuhu metsasõbrad on oodatud oma metsameelt avaldama. Kohal on teadlased ja meeleolu loovad muusikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles