Koroonaviiruse testimispunktis on nakatumise tõenäosus nullilähedane

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Koroonaviiruse proovi andjaid instrueeritakse, et nad kannaksid näomaske ja siseneksid polikliinikusse punase ukse kaudu.
Koroonaviiruse proovi andjaid instrueeritakse, et nad kannaksid näomaske ja siseneksid polikliinikusse punase ukse kaudu. Foto: Vladislav Musakko

Rakveres võetakse koroonaviiruse proove polikliiniku teisel korrusel. Samal korrusel käib arstide vastuvõtt ja samasse kabinetti, kus saab anda koroonaproovi, on patsientidel asja teistekski protseduurideks. Synlabi kinnitusel on testimispunktis nakatumine praktiliselt võimatu.

Koroonaviiruse teise laine kartus on inimesed taas ärevile ajanud ja usinamalt ettevaatusabinõusid järgima pannud. Samuti on mõnevõrra suurenenud koroonaviiruse testide arv. Rakvere polikliinikus võetakse koroonaviiruse proove teisel korrusel, trepist minnes vasakut kätt. Samal korrusel teenindavad patsiente erialaarstid ning samas kabinetis võetakse ka üldproove.

Kõnealuses hoones ehk Rakvere polikliinikus perearstina töötav Rita Alanurm selgitas, et üldanalüüside andmine toimub hommikupoolsel ja koroonaviiruse testimine õhtusel ajal. “Kahe nii-öelda erineva testimisperioodi vahele jääb aeg, mil ruumid põhjalikult desinfitseeritakse,” ütles doktor Alanurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles