Jõhvis algas kohus Rakvere linnapea üle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla istungile minemas.
Andres Jaadla istungile minemas. Foto: Toomas Herm

Jõhvi kohtumajas algas täna reformierakonda kuuluva Rakvere linnapea Andres Jaadla süüasja arutamine.

Jaadlat süüdistatakse korruptsioonivastase seaduse rikkumises. Istungid peaksid toimuma igal selle nädala tööpäeval. Süüasja arutatakse Jõhvis, sest Rakvere kohtumaja kohtunikud taandasid end eelmise aasta kevadel Jaadla kaasuse arutamiselt.

Andres Jaadla end kohtus süüdi ei tunnistanud, tema kaitsja hinnangul ei ole süüdistus tervikuna põhjendatud.

Süüdistuse kohaselt pani Andres Jaadla aastatel 2007-2008 Rakvere linnapeana oma töö- ja teenistuskohustuste täitmise raames korduvalt toime mitmesuguseid korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiirangute rikkumisi.

Teda süüdistatakse linna esindajana tema endaga seotud äriühingutega OÜ Kesklinna Pargid, OÜ Rakvere Elamuhooldus ja Rakvere Linnahoolduse OÜ tehingute tegemises või ka nende äriühingute majandushuve oluliselt mõjutavates küsimustes linnavalitsuse istungitel otsuste tegemisel osalemises.

Et tehingute maht ületas igal üksikul juhul vähemalt sajakordselt tollal kehtinud kuupalga alammäära ning Andres Jaadla osalusel tehtud otsused mõjutasid oluliselt äriühingute majanduslikke huve, on Jaadla tegevus vaadeldav kriminaalkuriteona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles