Täna aeguvad eriolukorra tõttu pikendatud tervisetõendid ja teooriaeksamid

BNS
Copy
Kui aeguma hakkab teooriaeksami kehtivus, siis tulnuks enne teisipäeva registreerida end sõidueksamile.
Kui aeguma hakkab teooriaeksami kehtivus, siis tulnuks enne teisipäeva registreerida end sõidueksamile. Foto: Konstantin Sednev

Eriolukorra tõttu pikendatud ligi 12 000 mootorsõidukijuhi tervisetõendi ja 840 teooriaeksami kehtivus lõpeb teisipäeval ja kehtetu tervisetõendita ei tohi sõidukit juhtida.

Tervisetõendi kehtivuse uuendamiseks tuleb esmalt täita enda kohta tervisedeklaratsioon patsiendiportaalis www.digilugu.ee ja seejärel pöörduda tervisekontrolli tegija poole.

E-tervisetõendi väljastamisel jõuab see automaatselt liiklusregistrisse ning uue tervisetõendi esitamiseks ei pea maanteeameti teenindusbürood külastama ja juhtimisõigus ei peatu.

Teisipäeval lõpeb 14 576 tervisetõendi kehtivus. Enda tõendi kehtivust saab kontrollida perearsti juures või maanteeameti e-teeninduses. E-teeninduses tervisetõendi kehtivuse kontrollimiseks tuleb sinna sisse logida. 

Kui aeguma hakkab teooriaeksami kehtivus, siis tulnuks enne teisipäeva registreerida end sõidueksamile. Kui juhikandidaat ei ole seda teinud, tuleb tal hiljem teha uus teoorieksam. Teooriaeksam kehtib ka siis, kui registreeritud sõidueksam toimub pärast teisipäeva.

Oluline on teada, et kui soovitakse sõidueksami aega muuta peale teisipäeva, kontrollitakse uuesti sõidueksamile registreerimise ajal taustal teooriaeksami kehtivust. Kui teooriaeksamist on sel hetkel möödas rohkem kui 12 kuud, tuleb end uuesti teooriaeksamile registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles