Kohus mõistis endise elukaaslase surnuks kägistanud mehele pika vangistuse

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Madis Keis kohtus.
Madis Keis kohtus. Foto: Toomas Herm

Rakvere kohtumajas määrati täna Madis Keisile (33) oma endise elukaaslase Merje surnuks kägistamise eest üheteistaastane vangistus. Samuti mõistis kohus temalt välja menetluskulud 7393 eurot.

Otsuse kuulutamisel märkis kohus, et süüdistus on põhjendatud ja selle ümberkvalifitseerimiseks alust ei ole. Kohtu hinnangul ei olnud tegemist provotseeritud, vaid tahtliku tapmisega.

Asja vaadati läbi kinnisel kohtuistungil alaealiste huvides. Kohtuotsus pole jõustunud.

Traagilised sündmused arenesid 2018. aasta septembris Tapa vallas Jootme külas. Toona Rakvere politseijaoskonda juhtinud Tarmo Tammiste ütles, et politseile andsid naise kadumisest teada tema lähedased, sest Merje ei olnud varem ette teatamata lahkunud. Politsei jõudis asjaolusid selgitades järeldusele, et naise kadumise tagamaad võivad peituda probleemses lähisuhtes. Ilmnes, et Merje üritas katkestada suhteid oma endise abikaasaga.

Merje vägivallatunnustega surnukeha leiti selle kortermaja lähedalt, kus mees naise tappis, Keisi ehitatavast majast umbes 200 meetri kauguselt padrikust, kohast, kuhu varem oli ladestatud ehitusjäätmeid. Emata jäi kolm last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles