Haljalas käivad “Apteeker Melchiori” filmivõtted

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Haljala kiriku juures filmiti “Apteeker Melchiori” triloogia üks võtmestseene. Süžee põhjal asub loo tegevuspaik siiski Tallinnas.
Haljala kiriku juures filmiti “Apteeker Melchiori” triloogia üks võtmestseene. Süžee põhjal asub loo tegevuspaik siiski Tallinnas. Foto: Marianne Loorents

Eesti uue filmitriloogia “Apteeker Melchior” võttegrupp viibib terve käesoleva nädala Lääne-Virumaal. Haljala kirikule, mille juures eile filmiti, langes valik seal käiva remondi tõttu, täna õhtul töötavad kaamerad Rakvere linnuses, seejärel Vaos ja reedel taas Haljalas.

Kolmest filmist koosnev sari põhineb Indrek Hargla keskaega kujutavatel kriminaalromaanidel. Võtted algasid juuli keskel, lisaks Tallinnale on need toimunud Narvas ja peagi kolib võttegrupp nädalaks ajaks Lätti. Režissöör Elmo Nüganeni juhtimisel kestavad filmivõtted aasta lõpuni.

Mis Haljala kiriku juures filmitavates stseenides täpselt juhtub, seda Tanel Tatter, filmi üks produtsentidest, öelda ei saanud. “Need on olulised episoodid, aga kui ma täpsemalt räägiks, siis saaks vaataja liiga palju teada,” lausus ta muheledes. “Isegi seda ei tahaks ma täpsustada, mitmendas triloogia filmis need ekraanile jõuavad. Filmi süžee põhjal on tegevuspaigaks siiski Tallinn, mitte Haljala.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles