Kadrina hariduskogu pidas mõttetalguid

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kadrina hariduskogu mõttetalgutel arutleti Kadrina hariduselu tuleviku üle.
Kadrina hariduskogu mõttetalgutel arutleti Kadrina hariduselu tuleviku üle. Foto: Kadrina vallavalitsus

Kadrinas kogunes laupäeval kodanikualgatusest sündinud hariduskogu, kus on esindatud kõik Kadrina keskkooli arenguga otseselt seotud organisatsioonid, et arutleda mõttetalgutel pealkirjaga “Kadrina hariduselu 2030 – mis oleks, kui ...?” kohaliku hariduselu tuleviku üle.

Mõttetalgutel osalejad jaotati loosi teel kolme rühma. Läbi töötamiseks anti igale neist üks koolimudel, milleks olid põhikool, klassikaline gümnaasium ja uudne gümnaasium. Iga rühm pidi oma mudelit kaitsma ja tutvustama selle võimalusi ning potentsiaali. “Tegu on mingis mõttes rollimänguga,” nimetas mõttetalgute juht Aivar Soe. “See on vajalik, et kõik arenguvariandid detailideni läbi mõelda,” selgitas vallavanem Kairit Pihlak. Vallavolikogu esimees Madis Viise lisas, et lõplik variant peaks olema kogukonnas vastuvõetav, mitte kitsa grupi nägemus, ning sellepärast on oluline võimalikult lai otsustajate ring, nii et ükskõik milline otsus lõpuks tuleb, on see igati põhjendatud.

Rühmas, kus oli ülesandeks mängida läbi variant Kadrina koolist kui põhikoolist, kõlas väga hea ütlemine: “Ega põhikool ei ole saatanast.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles