Minister Reps: kool algab 1. septembril võimalikult tavapäraselt

BNS
Copy
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Foto: Tairo Lutter

Kool algab 1. septembril ja võimalikult tavapäraselt ning vajadust digiõppele üle minna ei ole, sõnas haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Ta nentis, et Eestis on viiruse levik kontrolli all, kuid see ei ole kuhugi kadunud.

"Vajadust digiõppega jätkata ei ole," sõnas Reps. "Igal juhul väldime haridusasutuste täielikku distantsõppele viimist, ning kui tekib vajadus töö ümber korraldada, teeme seda eelkõige hoone, asutuse või piirkonna kaupa."

"Iga haridusasutus koos pidajaga mõtleb läbi, kuidas riske maandada, lähtudes põhimõttest, et võimalikult kaua tuleb pakkuda kontaktõpet 1.–6. klassi õpilastele ja tuge vajavatele õpilastele," ütles Reps. Tema sõnul tuleb haridusasutustel säilitada ja arendada distantsõppe võimekust kogu õppeaasta vältel, et nakkusohu kasvades olla valmis muutma õppetöö vormi.

Repsi sõnul on ministeeriumi üldine soovitus, et juhul kui õpilasel tuvastatakse nakatumine, läheb kogu klass kaheks nädalaks distantsõppele ning tuleb kooli tagasi siis, kui lapsed on terved.

Riskide maandamiseks soovitab ministeerium haridusasutustel korraldada üritusi hajutatult ja väiksemates gruppides, näiteks hajutada õpilaste kooli tuleku aega või vahetunde vanuserühmade kaupa. "Üritusi on soovitatav korraldada hajutatult ja väiksemates rühmades, rahvusvahelised üritused ja välisreisid aga edasi lükata," sõnas Reps.

Kooli sulgemist hakkab arutama kriisistaap juhul, kui nakatunud on umbes kümme protsenti õpilastest.

Minister rõhutas ennetuse tähtsust. Tema sõnul on koolist ja trennist õigus saata haigustunnustega laps koju. Samuti on haridusasutustel õigus paluda lapsel jääda kaheksa nädalaks isolatsiooni juhul, kui ta tuleb kõrge nakatumisega riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles