Virumaa pärimuse radadele saab minna Sondas

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Augusti algul andsid Virumaaga seotud rahvamuusikud kontserdi Viru Folgil. Ülesastumine on alguse saanud siinse Miila küla lõõtsamehe Martin Mülleri (fotol) vanaema Hella Tõevere ja tema õe Julie Lipstoki pärandist ning August Ehasalu lõõtsalugudest.
Augusti algul andsid Virumaaga seotud rahvamuusikud kontserdi Viru Folgil. Ülesastumine on alguse saanud siinse Miila küla lõõtsamehe Martin Mülleri (fotol) vanaema Hella Tõevere ja tema õe Julie Lipstoki pärandist ning August Ehasalu lõõtsalugudest. Foto: Marianne Loorents

Homme liidab Lääne- ja Ida-Virumaa ühiseks pereüritus “Virumaa pärimuse radadel”. Lõuna ajal toimub kolmel korral matk Uljaste järvele.

Õhtul kell 20 esitletakse Sonda Kõrtsikoplis meie kandis valminud CD-d “Virumaa pärimuse radadel”. Äsja valminud albumi ja peo idee on alguse saanud siinse Miila küla lõõtsamehe Martin Mülleri vanaema Hella Tõevere ja tema õe Julie Lipstoki pärandist ning August Ehasalu lõõtsalugudest.

Martin Müller rääkis, et tal tekkis koos naise Anniga mõte koondada plaadile ja kontserdile “Virumaa pärimuse radadel” siit kandist pärit rahvamuusikute vaade mitmesugustest aegadest ja paikadest. Mülleri sõnutsi on ta ikka ja jälle mänginud lõõtspillil oma vanaema lugusid ja talle oli tähtis, et need saaksid talletatud plaadina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles