Aaspere Agro püüab parima talinisukasvataja tiitlit

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Maaeluminister Arvo Aller on viljelusvõistlusel lihtne kohtunik, Margus Ameerikas (tagaplaanil) aga ettevõtmise ellukutsuja ja eestvedaja.
Maaeluminister Arvo Aller on viljelusvõistlusel lihtne kohtunik, Margus Ameerikas (tagaplaanil) aga ettevõtmise ellukutsuja ja eestvedaja. Foto: Marianne Loorents

Aaspere Agro kombainer Kermo Viilup pidi end kolmapäeval rooli taga pisut koomale võtma, et kabiini mahuks ka maaeluminister Arvo Aller, kes sel päeval oli hoopis viljelusvõistluse kohtunik.

Viljelusvõistluse tulemuste põhjal selguvad aasta lõpus Eesti parimad põllumajanduskultuuride kasvatajad. Aaspere Agro OÜ on tegevjuht Eino Klementi juhtimisel sel korral võistlustules oma talinisuga, aga näiteks eelmisel aastal toodi koju parima rapsikasvataja tiitel.

Võistluse üks ellukutsujaid ja eestvedajaid, Baltic Agro ­AS-i arendusdirektor Margus Ameerikas selgitas, et tulemuste arvutamisel ei võeta arvesse mitte ainult tonne ja hektareid, vaid ka saagi kvaliteeti, tulusust, samuti mulla kvaliteeti. Võistlusel osaleva põllu kohta peetakse päevikut, kus kirjas kõik sellel tehtud toimingud – isegi see, kes ja millal kive korjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles