Laekvere lasketiirule paugutati elu sisse

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lasketiir avati pidulikult relvadega. Vallavanem Rauno Võrno häbisse ei jäänud ja tabas kümne meetri kaugusel olevat õhupalli esimese korraga.
Lasketiir avati pidulikult relvadega. Vallavanem Rauno Võrno häbisse ei jäänud ja tabas kümne meetri kaugusel olevat õhupalli esimese korraga. Foto: Marianne Loorents

Laekveres levib jutt, et kui võrrelda ülejäänud Eestiga, on seal kandis elaniku kohta kõige rohkem jahimehi. Nüüd saavad laskespordihuvilised rõõmustada, kuna kohaliku rahvamaja keldrikorrusel on valminud esinduslik lasketiir.

Taasiseseisvumise algusaegadel valminud Laekvere rahvamaja keldrisse oli esialgse projekti kohaselt ette nähtud lasketiir, kuid niisugust kasutust ei näinud sealsed ruumid peaaegu 30 aastat. Enamasti hoiti seal kola ning aja jooksul kannatasid ruumid ilmastiku, niiskuse ja huvipuuduse tõttu. Laskespordientusiasm aga ajaga kadunud ei ole, pigem on kasvanud.

Uues lasketiirus saab laskma hakata peamiselt gaasiga täidetud õhkrelvadest ning maksimaalne laskekaugus on 25 meetrit. Lisaks on ruumides ohutu lasta üheksamillimeetrise kaliibriga relvadest, mis on Eestis kasutuses peaasjalikult politseinike ja vanglaametnike teenistusrelvadena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles