Peipsi ääres toimub suur toidupidu

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Nädalavahetusel avatakse 175 kilomeetri pikkune Peipsi toidu tänav. Foto on illustratiivne.
Nädalavahetusel avatakse 175 kilomeetri pikkune Peipsi toidu tänav. Foto on illustratiivne. Foto: Tiit Efert

Peipsi kandi rahvas kutsub nädalavahetusel kõiki Eestimaa gurmaane nautima parimat toitu 175 kilomeetri pikkusel toidutänaval.

Laupäeval ja pühapäeval avavad 42 festivalirestorani oma uksed 175-kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel. Pakutakse kõike paremat, mis kohalikust toormest valmistada saab: nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aktsendiga roogasid.

Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, valminud on kõikvõimalikud aia- ja põllusaadused ning metsaannid ja 42 restoranis Vasknarvast Saaboldani valmivad sealsete parimate retseptide järgi road külastajate rõõmustamiseks.

Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsi-äärsetest lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis seal kandis kasvab.

Tänavu löövad ettevõtmises aktiivsemalt kaasa kohalikud noored. Kavastus avatakse retroresto, Lemmakus toimetavad noored annetavad kogu oma teenitud tulu Eesti Loomakaitse Seltsile ning lodjamadruste abiga jõuavad külastajateni kohalikud käsitööburgerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles