Haigla sai uue beebide jälgimise monitori

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Seadme võtsid vastu ämmaemand Tamara Hütt (vasakult), lastearst Mariliis Hermlin, ämmaemand Janika Peep, osakonna juhataja günekoloog Katrin Truupõld, ämmaemand Piret Pärs ja vanemämmaemand Lemme Luik.
Seadme võtsid vastu ämmaemand Tamara Hütt (vasakult), lastearst Mariliis Hermlin, ämmaemand Janika Peep, osakonna juhataja günekoloog Katrin Truupõld, ämmaemand Piret Pärs ja vanemämmaemand Lemme Luik. Foto: Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi abiga sai Rakvere haigla sünnitus- ja günekoloogia osakond eile uue vastsündinu elufunktsioonide jälgimise monitori.

Toetusfondi tegevjuht Raili Friedemann oli tänulik, et on mõned firmad, kes on võtnud enda südameasjaks sünnitusosakondade toetamise. “Tänu Vitamin Wellile, kes igalt enda Awake’i pudelilt annetas kümme senti toetusfondile, on tänaseks Rakveres uus aparaat. Siiralt loodame, et neist võetakse ka eeskuju ning annetavaid ettevõtteid tuleb juurde.”

Rakvere haigla sünnitus- ja günekoloogia osakonna juhataja doktor Katrin Truupõld tänas osakonna nimel Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi ja kõiki heasüdamlikke annetajaid, kes haigla kõige pisematest patsientidest hoolivad.

Jälgimismonitor on sünnitusosakonnas vajalik raskes seisundis või haigete vastsündinute elutähtsate funktsioonide kontrollimiseks ja jälgimiseks kohe peale sündi ja beebide esimeste elupäevade jooksul. Monitor võimaldab jälgida nii ajalise kui ka enneaegse vastsündinu südametegevust, pulsisagedust, hingamissagedust, vere hapnikusisaldust, vererõhku ja vajadusel ka kehatemperatuuri, lisaks teavitab seade kõrvalekalletest helialarmiga. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles