Lusikapeol tervitati noorimaid Rakvere linna kodanikke

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Paari Rakvere perre toovad nüüdsest topeltrõõmu kaksikud poiss ja tüdruk.
Paari Rakvere perre toovad nüüdsest topeltrõõmu kaksikud poiss ja tüdruk. Foto: Ain Liiva

Pühapäeva pärastlõunal olid Rakvere noorimad linnakodanikud koos peredega palutud lusikapeole. Kui traditsiooniliselt peetakse seda emadepäeval, siis tänavu jäi lusikapidu koroonakriisi tõttu sel ajal ära.

Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul ei tervitatud beebisid sedapuhku valges saalis, vaid hoopis linnavalitsuse terrassil värskes õhus. "Inimeste tervis on kõige tähtsam. Seepärast palusime peredel saabuda hajutatult ja hoida teiste inimestega turvalist distantsi. Samuti asendas tänavu koroonaviiruse tõttu ühist tordisöömist igale perele kingitud kommikarp," rääkis linnapea.

Emadepäevast edasi lükkunud lusikapeole oli kutsutud 83 vastset linnakodanikku – 41 poissi ja 42 tüdrukut –, kes on sündinud mullu 1. oktoobrist kuni tänavu 31. märtsini. Kaksikuid on sel ajal sündinud kahte perre, mõlemasse poiss ja tüdruk.

Rakvere linn kinkis beebidele linna vapiga hõbelusika, Eesti lastekirjanduse keskuselt ja kultuuriministeeriumilt oli kingiks raamat "Pisike puu", mille saavad kõik Eestis sündivad lapsed, ning Aqva veekeskuselt kinkekaart beebide ujutamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles