Tulevane muusikamaja pannakse valgusehtesse

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Maestro Arvo Pärdil täitub septembris 85 eluaastat.
Maestro Arvo Pärdil täitub septembris 85 eluaastat. Foto: Birgit Püve

Teisipäeva hilisõhtul avatakse Arvo Pärdi nimelise tulevase muusikamaja asukohas Rakveres Pauluse kiriku juures valgusinstallatsioon, mida huvilised saavad kaeda tarkusepäevani.

Rakverega tihedalt seotud maailmakuulsal heliloojal ja linna aukodanikul täitub tänavu sügisel, 11. septembril, 85 eluaastat.

Installatsiooniga juhitakse tähelepanu asjaolule, et omavalitsus soovib riigikogu kultuurikomisjonilt heakskiitu muusikamaja ehituse toetamiseks kultuurkapitali vahenditest.

"Arvo Pärdi muusikamaja on saanud südameasjaks paljudele nii Eestis kui ka välismaal. Läbi erinevate aastate on kõik linnavõimud teinud tööd selle nimel, et see unistus teostuks," lausus Rakvere linnapea Triin Varek lähiaastate prioriteedist rääkides. Ta lisas, et tegu on ambitsioonika projektiga, mille teostumiseks otsitakse linnaeelarve vahendite kõrval lisarahastust innukalt mujaltki.

Juulis avas Rakvere linnavalitsus sihtotstarbelise annetuskonto, kuhu saavad oma panuse anda nii eraisikud kui ka asutused ja ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles