Ainult sekkumine hoiab ära vägivalla (15)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Politsei hoiab Rakvere rulapargil silma peal. Pildil olevad isikud ei ole seotud loos kirjeldatud intsidendiga.
Politsei hoiab Rakvere rulapargil silma peal. Pildil olevad isikud ei ole seotud loos kirjeldatud intsidendiga. Foto: Ain Liiva

Et Rakveres rulapargis juhtus eelmisel suvel rohkesti intsidente, paigaldas seda haldav spordikeskus sinna tänavuse suve alguses kolm turvakaamerat. Paraku aga on spordikeskuse andmetel politsei huviorbiiti jõudnud vaid üleeelmisel laupäeval toimunud 11-aastase poisi peksmine.

Kannatanu õde postitas sotsiaalmeediasse ahastava kirja, kus kurtis, et peksmist olid näinud pealt ka täiskasvanud, kuid mitte keegi ei sekkunud. Kui peksu ohvriks langenud poisike soovis telefoniga koju või politseisse helistada, tõmmati see tal käest ära.

Rakvere piirkonnavanem politseileitnant Kristi Rist tõdes, et tol õhtul, kui intsident toimus, ei olnud kõrval seisnud inimestel julgust kiusamisse sekkuda. “Politsei paneb kõigile südamele, et me oleksime hoolivamad kaaselanike suhtes,” sõnas ta. “Iga kodaniku moraalne kohus on – hinnates parasjagu olukorda – kas sekkuda pealtnähtavasse õigusrikkumisse või teavitada sellest kiiremas korras politseid, et õigusrikkujad vastutusele võtta.” Ainuüksi politsei teavitamine on Risti sõnul abivajava inimese aitamine ja sekkumine. Kui ollakse abivalmid, siis võime kõik olla kindlad, et kui keegi meist või meie lähedastest satub hätta, saab kiiret abi.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles