Station Narva keskendub loomemajandusele ja kultuurile

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Narva sadamas leiab aset festivali muusikaline põhiprogramm.
Narva sadamas leiab aset festivali muusikaline põhiprogramm. Foto: Station Narva

Narvas toimub täna ja homme kolmandat korda muusika ja linnakultuuri festival Station Narva.

Festivali Station Narva kahel päeval leiavad aset muusikaprogramm Narva Linna Sadamas, ettevõtluskonverents loomeinkubaatoris OBJEKT, ekskursioonid Narva linnuses ja Kreenholmis, Narva-teemaliste raamatute esitlused, paadisõidud jõel ja palju muud.

Festival algab kolmapäeval OBJEKT ettevõtluspäeva konverentsiga, mis keskendub loomemajanduse uutele ärimudelitele ja tulevikule e-Eestis. Teiste seas saavad sõna Narva Muuseumi direktor Ivo Posti, ERRi ajakirjanik Mihhail Komaško ja PÖFFi tegevjuht Mikk Granström. Sissepääs eelregistreerimise alusel.

Ettevõtluspäeva lõunapausi ajal saavad huvilised osa tasuta linnalava kontsertidest, kus esinevad Manna ning Narva noored artistid Bandn't ja Tegelinski.

Narva kunstiresidentuuris (NART) näeb tasuta näitust, mis on valminud EKA TASE satelliitprogrammi raames Eesti Kunstiakadeemia maaliosakonna tudengite poolt. Toimuvad Narva Linna Muuseumi giidide juhendatud ekskursioonid Kreenholmi tööstuskompleksis. Narva linna sadamas leiab aset festivali muusikaline põhiprogramm, kus esinevad artistid Eestist, Soomest, Norrast ja Poolast. 

Neljapäeval leiab aset BAZAR arutelude päev Narva Vaba Loome Keskuses. Kõigile huvilistele avatud ja tasuta BAZARi keskne teema on kiusamine kui kõiki ühiskonnakihte ja vanusegruppe puudutav probleem. Narva kolledžis toimub ajaloolase ja poliitiku Katri Raiki peagi ilmuva Narva-teemalise raamatu "Viimane lahke maja" eeltutvustus ja kohtumine autoriga. Tasuta saab külastada TASE satelliitprogrammi maalinäitust kunstiresidentuuris.

Narva Muuseumi Kunstigaleriis on võimalik külastada uut näitust "Narva – daatšast paleeni" ning osaleda kunstiteadlase Karin Pauluse ja muinsuskaitsja Madis Tuuderi koostatud näitust tutvustava raamatu esitlusel ning jalutuskäigul Narva ajaloolises keskuses vanalinnas ja nüüdses keskuses Peetri platsi ümbruses, keskendudes objektidele, milleta tänast Narvat ette ei kujuta. Osalus eelregistreerimise alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles