Kiri: Vallimäe vabaõhukeskusele ligipääsetavus pole üksnes liikumispuudega inimeste mure

Copy
Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liidu tegevjuht Lili Tiri.
Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liidu tegevjuht Lili Tiri. Foto: Erakogu

Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liitu helistas 10. augustil Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Koja juht. Tema hääletoon oli äärmiselt murelik, kui ta küsis, kas oleks hetk aega kõnelda.

Nimelt avati 1. augustil Rakvere Vallimäe vabaõhukeskus, pikalt planeeritud projekt, kus saavad mitmesuguseid üritusi või kena vaatega jalutuskäike nautida kõik: linnakodanikud, maakonna- ja riigipiiri tagant tulevad külalised. Välja arvatud liikumispuudega inimesed. Mureliku hääletooni põhjus sai hetkega selgeks.

Enne Rakvere poole uuenenud Vallimäega tutvumisvisiidile teele asumist võtsime ühendust tehnilise projekti eest vastutava OÜ-ga Acto Consult ja selle tegevjuhi Aare Asberiga, kes kinnitas probleemi olemasolu ning avas tõiga – liikumispuudega inimestele ei ole Vallimäe vabaõhukeskus ligipääsetav kaldpindadel kasutatud peene fraktsiooniga killustiku tõttu. Kasutus tulenevat tellija soovidest. Ühtlasi vestlesime maastiku arhitektuursest lahendusest haljastuse teostajatega, kes märkisid, et teekattematerjal oli ette antud tehnilises projektis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles