Väike-Maarjasse ehitatakse korralik staadion

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarja vallavalitsus võttis vastu otsuse algatada jalgpalliväljakuga kergejõustikustaadioni detailplaneeringu koostamine. Selle järgi soovitakse ehitada täismõõtmetes jalgpalliväljakuga staadion Väike-Maarja seltsimaja taga asuvale maaalale aadressil Pikk tänav 2b.

Hinnanguliselt kuni üks miljon eurot maksma minev staadion kerkib sama paiga lähedusse, kus tänavu suvel avati kunstkattega pallimängudeväljak tänavakorvpalli ja tennise harrastamiseks. Tulevase staadioni muruplatsil on seni korraldatud kogukonnapäevi ja laatu ning peetud kooli kehalise kasvatuse tunde.

Plats projekteeriti staadionina juba Väike-Maarja kolhoosi aegadel.

Triigist pärit tuntud kergejõustikutreener Jaak Vettik lausus, et tema tunneb sünnikohta staadioni ehitamise uudise üle siirast heameelt. “Staadioni renoveerimisest oli juttu juba siis, kui Väike-Maarja kolhoosi esimees oli Boris Gavronski. Ta kutsus mind peale ülikooli lõpetamist [1975. aastal] sinna spordimetoodikuna tööle ja ütles juba siis, et nad ehitavad kohe staadioni,” meenutas Vettik. “Otsustasin toona ikkagi treeneritöö kasuks Rakveres ja paraku jäi ka staadion tookord tegemata.”

Jaak Vettik märkis, et Väike-Maarjast on läbi aegade tulnud väga heal tasemel kergejõustiklasi. “Seetõttu on väga hea, et selline asi nüüd lõpuks teoks tehakse,” lisas ta.

Väike-Maarja staadioni detailplaneeringu avalikule väljapanekule ja tutvustamisele järgnevad projekteerimistööd. “Üks olulisemaid otsuseid, mis volikogul tuleb seejärel langetada, on see, kas see tuleb kunst- või loodusliku murukattega. Isiklikult pooldaksin loodusliku muru varianti, et seal oleks võimalik ka oda visata ja ketast heita,” rääkis vallavanem Indrek Kesküla. Ta lisas, et nelisada meetrit pika ringi ning vähemalt nelja jooksurajaga staadionile lisanduvad nii hüppe- kui ka tõukesektorid.

Tulevikku vaadates märkis vallavanem Kesküla, et poleks paha, kui kunagi kirjutataks ja räägitaks, et Väike-Maarjas hüpati näiteks uus Lääne-Viru maakonna rekord kõrgushüppes. Lisaks vallaelanikele saavad staadioni tulevikus kasutada päästekooli ja gümnaasiumi õppurid.

“Kui veidi toetust saame, siis loodame teha staadioni ehitusega algust järgmisel aastal, aga kindlasti ei ole see täna nii-öelda kivisse raiutud, vaid sõltub eelkõige vallavolikogu otsusest eelarve kinnitamisel,” kõneles Indrek Kesküla.

Staadioni detailplaneeringu avalik väljapanek on Väike-Maarja vallavalitsuses 15.–30. septembrini ja kõik huvilised saavad avaldada selle kohta arvamust. Septembri lõpus tutvustatakse plaanitavat lähemalt avalikul koosolekul kohalikus raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles