Rakvere linn sattus oma ehitustega teist aastat järjest pilkealuseks (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Uusehitus Rakvere moodi: teerada on, aga kõndimiseks, veel vähem ratastoolile või lapsevankrile, ei sobi.
Uusehitus Rakvere moodi: teerada on, aga kõndimiseks, veel vähem ratastoolile või lapsevankrile, ei sobi. Foto: Marianne Loorents

Rakvere teise lisaeelarve arutelu algatas linnavolikogu istungil taas paraja sõnasõja. Nimelt kavatsetakse eraldada Vallimäe vabaõhukompleksi vaeg- ja valetööde kõrvaldamiseks 25 000 eurot, kuid opositsioonilised saadikud ihkasid kuulda ka nimesid: kes on süüdi, et osa Vallimäe jalgradadest kõlbavad kõigeks muuks kui jalutamiseks?

“Miks Rakvere linnas küll sellised anekdoodid juhtuvad?” küsis EKRE fraktsiooni kuuluv Marti Kuusik retooriliselt, vihjates ühtlasi mullusele Moonaküla tänavasaagale. “Linn peaks koguma piisavalt advokaate, et ei peaks omast eelarvest neid ümberehitusi rahastama. Seda muidugi juhul, kui süüdlaseks osutub projekteerija või ehitaja. Kas ehitati projekti järgi? Kui jah, siis see projekteerija ei oma ilmselgelt pädevust linnaruumi projekteerimiseks ja sellest tuleb teistele ka teada anda, et sellist jama enam ei juhtuks,” rääkis Kuusik.

Vallimäe kompleksi ehitushanke maksumus oli 5,034 miljonit eurot (sealhulgas linna panus 3 miljonit eurot), kuid lõppkokkuvõttes läks ehitus poole miljoni euro võrra kallimaks. Vabaõhukompleks on ilus, aga juba rajatise avapeol hakkasid lendama kriitikanooled, mille suurimaks põhjustajaks on lahtise killustikuga kaetud teerajad, kus ei saa liikuda ei ratastooli, lapsevankri ega jalgrattaga. Probleeme on ka avalike tualettidega ja linnaelanikud küsivad täiesti õigustatult: kas siis sellise raha eest ei saa tõesti detailideni toimivat asja?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles