Altjal asuvas talus filmiti nädal aega uut linateost “Soo”

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Filmi režissöör on Ergo Kuld (kaamera taga), Altja stseenides osalesid Helgur Rosenthal (habemik) ja Franz Malmsten.
Filmi režissöör on Ergo Kuld (kaamera taga), Altja stseenides osalesid Helgur Rosenthal (habemik) ja Franz Malmsten. Foto: Marianne Loorents

"Tulevad auto, jalgrattur ja kaks koera. Ma lasen nad kõik läbi," teatab hääl raadiosaatjas ja režissöör Ergo Kuld paneb kaamera seisma. Altjal, otse maantee ääres asuvas vanas talukompleksis, käisid terve lõppeva nädala uue mängufilmi "Soo" võtted.

Erinevalt “Apteeker Melchiori” triloogiast, mida alles nädal-poolteist tagasi filmiti Haljalas, võetakse “Soo” üles täiesti naturaalse heliga. See tähendab, et kui “Melchiori” helimehi mööda sõitnud autod ja kõrvalised hääled nii väga ei häirinud, nõuavad “Soo” tegijad võtteplatsil täielikku vaikust.

Lennukid, autod, naabertalu koer ning Altja kõrtsi konditsioneer sekkusid võtetesse nagunii, järelikult tuli teha kõik endast olenev, et ikka võttegraafikus püsida. Isegi näitlejaks palgatud kukk nabiti kinni ja üks võttetiimi liige kussutas ta oma süles tukkuma, et kikas valel ajal ega vales kohas oma viieliikmelist kanakarja liiga valjult ei juhendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles