Muuseumiöö ehk Möö on täis elektrit ja nahkhiiri

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Lahemaa külastuskeskuse püsiekspositsioon pakub võimalust tuttavaks saada Eestimaa suurima ja vanima rahvuspargi looduse ja kultuuripärandiga.
Lahemaa külastuskeskuse püsiekspositsioon pakub võimalust tuttavaks saada Eestimaa suurima ja vanima rahvuspargi looduse ja kultuuripärandiga. Foto: Teele Üprus

Laupäeval toimub järjekorras kaheteistkümnes üleeestiline muuseumiöö, mis sel korral kannab pealkirja "Öös on aega". Lääne-Virumaal on samuti võimalik ööst lisaaega leida.

Laupäeval toimub järjekorras kaheteistkümnes üleeestiline muuseumiöö, mis sel korral kannab pealkirja “Öös on aega”. Lääne-Virumaal on samuti võimalik ööst lisaaega leida.

Viru-Jaagupi kirik avab uksed kell 21 ja tund hiljem algab seal omanäoline elektroonilise muusika öö koondnimega Elektrikirik. Kuulda saab nii elektroonilist muusikat kui ka bluusi. Vahele loetakse Rabindranath Tagore’i mõtisklusi ja Viru-Jaagupi kiriku ajaloost annab ülevaate õpetaja Tarmo Linnas. Näha saab Rene Haljasmäe objekte “100% pühad jäänused”.

Tapa muuseum pakub püsiekspositsiooni kõrval, mis annab läbilõike linna lähiajaloost, kuulata lugu postkaartidest. Räägitakse nende tekkimisest, muutumisest ajas ja vaatamiseks on väljas palju näitlikku materjali. Samuti saavad huvilised ise kujundada postkaarte kohapeal olevatest materjalidest.

Porkuni paemuuseumis on võimalik pidada kella 17–19 fotojahti ning avatud on püsiekspositsioon. Muuseum tutvustab paekivi tekkelugu, kivistisi, levikut ja kasutust ning Porkuni linnuse ja mõisa ajalugu.

Lahemaa rahvuspargi külastuskeskuse püsiekspositsioon pakub võimalust tuttavamaks saada Eestimaa suurima ja vanima rahvuspargi looduse ja kultuuripärandiga. Õhtu jooksul saab proovida esiemade käsitöövõtteid: kedrata lõnga ja kududa kangast. Ka tutvustatakse aasta looma nahkhiirt. Loengut peab keskkonnaameti ekspert Liisa Rennel, kes on uurinud just Lahemaa veekogudel toituvaid ja vanades metsades elavaid nahkhiiri, ning pärast päikeseloojangut proovitakse looma looduses kohata.

Üleeestilise muuseumiöö programmiga liitunud muuseumid ja teised põnevad paigad avavad oma uksed sissepääsuks tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles