Kadrina Saunaklubi liikmed võtsid varahommikul telesaates leili

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kadrina Saunaklubi liikmed Rein Sikk ja Raido Parve olid pealinnas Gonsiori tänaval püsti pandud saunas külas saatejuht Urmas Vainol.
Kadrina Saunaklubi liikmed Rein Sikk ja Raido Parve olid pealinnas Gonsiori tänaval püsti pandud saunas külas saatejuht Urmas Vainol. Foto: Kairit Leibold/ERR

Reede õhtul alanud ja rohkem kui kümne tunni vältel eetrisse läinud ETV saates "ÖÖ-TV" olid teiste külaliste hulgas Kadrina Saunaklubi liikmed Rein Sikk ja Raido Parve, kes tegid neid usutlenud Urmas Vainoga juttu mõistagi saunast.

"Ma pole ennast ammu nii vara hommikul nii värskena tundnud, rääkimata sellest, et see läks eetrisse otse minu kodukandist," lausus Rein Sikk värskest telekogemusest kõneldes. Saunateemaline saateosa tehti nimelt otse Siku lapsepõlvekodu külje all Tallinnas Gonsiori tänaval. "Lehvitada möödujatele samal ajal, kui istud ise tünnisaunas silmini vees, on väga vahva ja armas."

Rein Sikk kiitis ühtlasi toredat seltskonda, kus oli muu hulgas võimalik kuulata ka mari torupillimuusikat.

Kadrina Saunaklubi, mis käib koos juba 1957. aastast tegutsevas külasaunas, avas hooaja möödunud pühapäeval. Siku sõnul tehti ots lahti nagu ikka rõõmsalt ja kirglikult.

"Üheks teemaks oli, kas meesterahvad tohivad kanda kleiti või mitte. Loo moraalina jõudsime selleni, et loomulikult tohivad. Tegelikult juba ammuses saunakultuuris, mida teame alates Vana-Rooma termidest, kandsid ju kõik mehed kleite, sest tooga oli tollane meeste kleit," rääkis Rein Sikk.

Kadrina Saunaklubi liikmed Rein Sikk (pildil) ja Raido Parve olid pealinnas Gonsiori tänaval püsti pandud saunas külas saatejuht Urmas Vainol.
Kadrina Saunaklubi liikmed Rein Sikk (pildil) ja Raido Parve olid pealinnas Gonsiori tänaval püsti pandud saunas külas saatejuht Urmas Vainol. Foto: Kairit Leibold/ERR

Hooaja esimeseks saunapäevaks külalisi veel ei kutsutud, kuid äsjase telesaates käigu järel lisati ootejärjekorda Urmas Vaino.

"Ta on käinud küll arvukatel kordadel CADrinat juhtimas, aga Kadrina saunas rahvaga kohtumas pole veel käinud. Jälgige reklaami hästivarustatud internetist ja ka Kadrina seinade ja plankude pealt, kes ja millal tuleb, aga üldiselt anname inimestele aega ära koristada viljad ja siis läheb aktiivsem kohtumiste aeg lahti," lisas saunaklubi liige Sikk.

Kadrina Saunaklubi kavatseb samuti kindlasti ära teha kevadel ära jäänud õllekonkursi, teoks saab see oktoobri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles