Ida prefekt võimalikust öisest alkoholimüügi piirangust Lääne-Virumaal: "Vaatame nädal korraga"

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Ida prefekt Tarvo Kruup.
Ida prefekt Tarvo Kruup. Foto: Ain Liiva

Politsei piirab alates tänasest öist alkoholimüüki Harjumaal ning esmaspäevast Põlva-, Valga- ja Võrumaal. Ida-Virumaal kehtestati kahenädalane alkoholimüügi piirang möödunud laupäeval, samuti kehtib piirang endiselt Tartumaal.

Ida politseiprefekt Tarvo Kruup lausus mitmes maakonnas kehtestatud öise alkoholimüügi keeldu kommenteerides, et Lääne-Virumaal küsimus praegu päevakorral pole.

"Hetkel ei näe küll selleks põhjust, sest pole, millest lähtuda, ja ohuhinnang ei ütle praegu midagi," kõneles ta. Prefekt lisas, et võib küll oletada, et Lääne-Virumaa ükskord nii-öelda saab pihta, aga samas ei saa olla väga kindel, et müügipiirangu kehtestamine ennetavalt võiks hetkel olukorrale mingil moel kasuks tulla.

"Praegu vaatame nädal korraga. Esmaspäeval laekub mulle terviseametilt värske ohuhinnang ja selle pealt võib siis hakata midagi järeldama. Praegu ei ütleks, et hakkame Lääne-Virus kuidagi teistmoodi käituma, sest ennetavaid meetmeid on kohalikud omavalitsused niikuinii tarvitusele võtnud. Nii et midagi piirata ei näe praegu küll põhjust."

Tarvo Kruup lisas, et Ida-Virumaal tingis alkoholi müügi keelu eelkõige asjaolu, et viiruskordaja tõusis lihtsalt nii kõrgele. "Tuli midagi ette võtta, mitte käed rüpes istuda," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles