Medalimeister tänas esimest treenerit olümpiakullaga

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
29.08.2020. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: VÄIKELASTE KERGEJÕUSTIKUPÄEV, LAPSEVANEMAD, LAPSED, SPORT, JOOKSMINE, RAKVERE STAADION FOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja
29.08.2020. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: VÄIKELASTE KERGEJÕUSTIKUPÄEV, LAPSEVANEMAD, LAPSED, SPORT, JOOKSMINE, RAKVERE STAADION FOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja Foto: Marianne Loorents

Swedbanki väikelaste kergejõustikupäeval Rakvere staadionil üllatas medalimeistrina tuntud disainer Priit Verlin peakorraldaja Jaak Vettikut, kinkides kergejõustikutreenerile aasta võrra edasi lükatud Tokio olümpiamängude kuldmedali koopia.

Tegu on medaliga, mille valmistamine usaldati ühele Hiina tehasele, millega teeb koostööd ka Verlini ettevõte.

Mees rääkis, et kuulas laupäeva hommikul koduaknast, milline melu staadionil laste kergejõustikupäeval käib, ja otsustas siis kohe üllatuse teoks teha ning talle Hiinast saadetud ainulaadsest medalinäidiste komplektist kuldse auraha ära kinkida. "Endale jätsin pronksi ja hõbeda," lisas ta.

"​Jaak on teinud aastakümneid väga tänuväärt tööd. See on ikka paras ports kraadesid, kellega ta hakkama on pidanud saama," kõneles Priit Verlin oma esimesest treenerist Rakvere spordikooli päevilt. "Meie pundist olid mitu poissi miilitsa lastetoas arvel ja seltskond väga kirev, aga staadionil suunas Jaak kõikide energia õigele teele ning pani kõik sportima. Meil käis ikka kõva trenn. Poleks olnud Jaaku ja tema kannatlikku meelt, siis poleks ilmselt minustki medalivalmistajat saanud."

Verlin meenutas, et kord sattusid nad poistekambaga suisa kohtumajja, kus Vettik siis oma hoolealuste eest kostis. "Ma ei tea, kui palju tal on olnud neid unetuid öid, kui poisid treeninglaagris või mõnel pikemal võistlusel olles nii-öelda hüppes käisid. Mis seal salata, kord saabusime isegi Käärikul laagris olles hilja öösel majutuskohta tagasi. Käisime poistega Pühajärvel mingil diskol kohalikke plikasid kaemas," rääkis Verlin. "Jaak magas ühe hüppes käinud poisi voodis. Kui saabusime, ei teinud ta suurt kära, vaid ütles lakooniliselt, et sina, sina ja sina olete homsest sööklatoimkonnas, ja lisas, et olete ikka ühed parajad poisikesed. Oi meil oli piinlik. Väga piinlik."

Täpselt selline näeb välja Tokio OM-i kuldmedal. Paraku lükati mängud koroonaviiruse leviku tõttu aasta võrra edasi ja aurahad jäid tänavu olümpiasportlastele välja jagamata.
Täpselt selline näeb välja Tokio OM-i kuldmedal. Paraku lükati mängud koroonaviiruse leviku tõttu aasta võrra edasi ja aurahad jäid tänavu olümpiasportlastele välja jagamata. Foto: Marianne Loorents

Kõneldes treenerile kingitud Tokio OM-i kuldmedalist, ütles Priit Verlin, et tegelikult väärib Jaak Vettik ikka seda õiget, kullast medalit. "Tohutult tänuväärne töö, mida see inimene lastega teeb. Jaak ei treeni lapsi ju selleks, et neist saaksid suurmeistrid, vaid ta õpetab neid raskes olukorras mitte alla andma ning eesmärgi nimel pingutama ja selleks ennast kokku võtma. See kõlab küll väga suurelt, aga tegelikult õpivad lapsed läbi spordi ausalt elama. Soovin Jaagule palju jõudu," rääkis kunagine Rakvere rajooni meister teivashüppes Priit Verlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles