Galerii Elektrikiriku õhustikus oli tunda elektrit

Copy

Noore, vaid 17-aastase rakverlasest artisti Jasperino digimuusika salapäraste rütmidega algas laupäeva hilisõhtul Viru-Jaagupi kirikus üleriigilise muuseumiöö raames kultuurisündmus koondnimega Elektrikirik.

Mitme esinejaga programmis, kus Jasperino järel astusid üles Rakvere bluusmuusik Elmar Sats, sekvenseril ja süntesaatoril helilisi mõtisklusi esitanud Viru-Jaagupi kiriku hingekarjane Tarmo Linnas ja pühapäeva hommiku esimesel tunnil sündmusele ambienthelikogumitega joone alla tõmmanud Mait`re Mehaaniline Televisioon, tuli kuulama ning kirikuvõlvidele helidega samaaegselt proitseeritud värvikujundeid vaatama mitukümmend inimest.

Samuti said kohaletulnud kuulatata kohaliku kultuurikorraldaja Urmas Lindlo esitatud India filosoofi Rabindranath Tagore mõtisklusi ning vaadata nahakunstnik Rene Haljasmäe loodud põnevaid objekte. Tema näitus "100% pühad jäänused", mille tööd valmisid paarkümmend aastat tagasi, on valmistatud nahast, tapeediliimist, purustatud koopiapaberist ning raamatukaantest.

Muuseumiööl "Öös on aega" avasid tasuta uksed ligemale paarsada paika. Lisaks muuseumidele võtsid mitme tunni vältel külalisi nii sise- kui ka välitingimustes vastu kirikud, arhiivid ja mõisad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles