Rakvere linn ja politsei võtsid promenaadi luubi alla (1)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere kesklinnas olev promenaad on populaarne niinimetatud sumisejate seas. Pildil olevad isikud pole looga seotud.
Rakvere kesklinnas olev promenaad on populaarne niinimetatud sumisejate seas. Pildil olevad isikud pole looga seotud. Foto: Meelis Meilbaum

Täna hommikupoolikul arutasid Rakvere linnavalitsuse ja politsei esindajad, mida ette võtta kesklinnas promenaadil niinimetatud sumisejate ohjeldamiseks. Leiti, et vaja oleks kiiret ja asjakohast sekkumist, sest pelgalt näiteks avalikus kohas urineerijast foto saatmisest jääb väheks.

Rakvere linnapea Triin Varek ütles, et linnavõim kavandab lähipäeval teha ka avaliku pöördumise, et õigusrikkujaid märgataks ja neist politseile teatataks. Veelgi enam. Linnapea sõnul on probleem selles, et politseile küll õigusrikkumisest teatatakse, aga kui korravalvurid hiljem teatajaga ühendust võtavad ja temalt tunnistust soovivad, siis tunnistajaks olemisest keeldutakse. Paraku aga nõuavad mõningad menetlustoiminguid tunnistajate ütlusi.

Vareki sõnul on politsei koostanud nimekirja promenaadi püsikasutajatest. Linnavõimudele üllatusena on nimekirjas ka neid, kel on oma kodu ja lähedased olemas. Promenaadile minnakse ilmselt seltskonda otsima.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop lisas, et tänapäeva seadused pakuvad ainult ajutisi lahendusi mingitel põhjustel hätta sattunud inimeste elu korraldamiseks. Kui elu hammasrataste vahele jäänud kuskile kogunevad, siis seal saab Miltopi sõnul ainult ajutiselt platsi puhtaks teha. Omavalitsus küll rajas linna serva niinimetatud sumisejatele majakese, kuid Miltopi sõnul seda millegipärast kasutada ei soovita.

Mis puudutab sumisejate seas populaarset Rakvere promenaadi, siis seal kavandatakse pingid, mis pahatihti asukohta muudavad, kindlalt maa külge kinnitada. "Enam nendega malet ega kabet mängida ei saa," sõnas Miltop. Abilinnapea viitas samuti asjaolule, et sageli saadetakse promenaadil seadusega pahuksisse läinust foto, kuid hiljem keeldutakse ütlusi andmast. "Seda juhtub väga sageli," rõhutas Miltop.

Rakvere patrullitalituse juht Tauno Lempu rääkis, et politsei saab sageli teateid promenaadil joovatest inimestest, kes kipuvad vahel rikkuma avalikku korda ning linnapilti. "Me täname kõiki hoolsaid Rakvere elanikke, kes säärastele asjadele tähelepanu pööravad ja sellest koheselt politseile teada annavad," sõnas Lempu. Patruullitalituse juht kinnitas, et politsei teeb enda poolt kõik kaaskodanike turvatunde nimel. "Kutsume ka edaspidi säärastest juhtumitest teatama ning vajadusel tunnistusi andma," lisas Lempu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles