Loomaaia asukad ootavad peagi valmima hakkavaid kõrvitsaid

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Loomaaia asukatele saab annetada kõiki hästi säilivaid köögi-, juur- ja puuvilju.
Loomaaia asukatele saab annetada kõiki hästi säilivaid köögi-, juur- ja puuvilju. Foto: Erakogu

Kuigi kõrvitsate täieliku valmimiseni läheb veel natuke aega, tuletavad Tallinna loomaaed ja DPD Eesti meelde, et kõik üle jäävad või ekstra selleks kasvatatud kõrvitsad on palavalt oodatud loomaaia asukate seas.

Alates 14. septembrist saab DPD Eesti kullerite abil loomadele meelepäraseid kõrvitsaid tasuta kohale saatma hakata. Talikõrvitsad hakkavad valmima septembris ja oktoobris, mil nende küpsemisest annab märku korralikult värvunud ja matt koor. Toore vilja koor on veel läikiv. Kindlasti tuleb kõrvitsad ära koristada enne esimesi öökülmasid. DPD kulleriga saab kõrvitsaid loomaaeda tasuta toimetada 14. septembrist 8. novembrini ning kulleri tellimiseks tuleb täita ankeet DPD kodulehel.

Samas on võimalik oma kõrvitsatega osaleda heategevuslikul kõrvitsarallil, mida korraldab  Rakvere vald Sõmerul 15. oktoobril. Ralli on meeleolukas üritus, kus ühe- kuni kolmeliikmeline võistkond läbib kilomeetrise distantsi vabalt valitud viisil kondimootori jõul. Võistluses osalenud kõrvitsad kogutakse võistluse järel kokku ning saadetakse DPD kulleriga Tallinna loomaaiale. Traditsiooniline Tallinna loomaaia kõrvitsapidu toimub 31. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles