Täna lõpetab Rakvere Täiskasvanute Gümnaasium oma tegevuse koolina

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere täiskasvanute gümnaasium jätkab tegutsemist Rakvere Ametikoolis.
Rakvere täiskasvanute gümnaasium jätkab tegutsemist Rakvere Ametikoolis. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere Täiskasvanute Gümnaasium lõpetab 31. augustil 2020 oma tegevuse koolina. Mittestatsionaarne õpe jätkub Rakvere Ametikoolis.

Kõik senised täiskasvanute gümnaasiumi õpilased saavad soovi korral jätkata oma haridusteed Rakvere Ametikoolis just sealt, kuhu need suve hakul lõppenud õppeaasta lõpuks jõudsid.

Ametikoolis avatakse klassid mittestatsionaarses õppevormis nii põhikooli riikliku kui ka gümnaasiumi õppekava järgi õppida soovivatele õpilastele. Samuti saavad jätkata üksikaineõppes keskharidust omandavad inimesed.

Rakvere linnapea Triin Varek: "Ühe kooli aeg saab tänasega küll ümber, aga tänutunne ajas ei kustu. Väga paljud täiskasvanud on saanud jätkata ja/või lõpetada oma haridusteed just tänu Rakvere Täiskasvanute Gümnaasiumile ja paindlikule õppesüsteemile. Selles koolis töötasid suure südamega hoolivad inimesed, kes on kõik andunud endast oleneva, et aidata hariduses paremale järjele neid, kellele elu on takistusi seadnud. Minu südamlik tänu kogu kollektiivile ning ainult parimad soovid edaspidiseks. Elle Allikvee on hoidnud oma kollektiivi ja kooli õpilasi, olnud tubli koolijuht. Rakvere linna nimel tänan ja soovin, et nn väljateenitud puhkus oleks jätkuvalt tegus ja rõõmuderohke."

Kooli dokumentatsioon anti üle Rakvere Linnavalitsusele. Tulevikus tekkivate küsimuste korral (dokumentide koopiad, tõendid õppimiste kohta jms) saab infot Rakvere linnavalitsusest.

Rakvere Täiskasvanute Gümnaasiumi eelkäija oli 1946. aastal loodud Rakvere Töölisnoorte Kool. Aegade jooksul on kool kandnud erinevaid nimesid. 1. septembril 1987 alustas tööd Rakvere Õhtukeskkool, endise nimega kaugõppekeskkool. Rakvere Täiskasvanute Gümnaasiumina alustati tegevust 2011. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles