Lapse peksmise uurimine käib

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Natuke enam kui kaks nädalat tagasi, 15. augustil, peksti Rakveres skate-pargis 11-aastast poissi. Kui ta soovis koju helistada, võtsid peksjad talt mobiiltelefoni.

Rakvere politseijaoskonna juhtivuurija Key Paju sõnul uurimine käib. Et skate-pargis oli palju tunnistajaid, võtavad ülekuulamised aega.

Asjaga kursis olev Kristel ütles, et tema andmetel on politseil vägivallatsejate andmed teada. Kannatanut pole veel politseisse kutsutud.

Jõhkrat vägivalda nägid paljud täiskasvanud, kuid keegi ei sekkunud. Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul kavandab omavalitsus teha avalikkusele pöördumise, et õigusrikkumisi märgataks ja neist ka teada antaks. Ja mis veelgi tähtsam – et pealtnägijad oleksid hiljem nõus politseile tunnistusi andma.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et palju on juhtumeid, kus näiteks Rakvere promenaadil märgatakse õigusrikkumist, tehakse sellest isegi foto ja saadetakse linnavalitsusele või politseile, kui aga politsei soovib teatajalt hiljem tunnistust saada, siis seda andmast keeldutakse. "Nõnda juhtub väga sageli," rõhutas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles