Õnnelikud noored on terved

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Teraapilisele koolitusele kogunenud noored ja Rakvere valla noorsootöötajad leidsid tee teineteiseni.
Teraapilisele koolitusele kogunenud noored ja Rakvere valla noorsootöötajad leidsid tee teineteiseni. Foto: Sirle Pihlak

Sõmerul püüti mõista noorte vajadusi ja Rakvere valla noorsootöötajad said värsket tuult tiibadesse.  

Samal ajal kui Rakvere linnas teevad muret turule, bussijaama ja nüüd ka vabaõhukeskusesse kogunevad tegevusetud noored, õppisid Rakvere valla noorsootöötajad viie päeva jooksul uusi oskusi, kuidas noorteni jõuda ja nendega läbi rääkida. Kogenud terapeudid MTÜ-st LUMI Teraapia tegelesid ühisprojektiga, kus osalesid nii noored kui ka noorsootöötajad. Projekti "Õnnelikum noor = tervem noor" koostaja oli Sõmeru noortekeskuse noorsootöötaja Sirle Pihlak, kes rääkis, et pealkirja mõttes kajastub kogu idee. 

"Avanemine käis looval teel, läbi mängu ja koguni plakateid sai tehtud," kõneles Pihlak ja lisas, et sellist teraapilist koolitust oli ilmselgelt kõigile vaja, arvestades kevadisi sündmusi. "Õhkkond näitas, et kõik said justkui uut hingamist juurde," kinnitas ta. Koolitusi korraldati 2020. aasta avatud noorsootöö toetusmeetme abil. Teraapiasse kaasati võimalikult palju noori valla eri kohtadest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles