Vabamu näitab Rakveres "Sinu, minu, meie riiki"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Näitusel saavad huvilised end proovile panna kodakondsuseksami tegemisel.
Näitusel saavad huvilised end proovile panna kodakondsuseksami tegemisel. Foto: Vabamu

Vabamu rändnäitus "Sinu, minu, meie riik" tuleb kaheks päevaks Rakverre.

Vabamu rändnäitust "Sinu, minu, meie riik" saab näha Rakveres 4. ja 5. septembril. Näitus on pühendatud Eesti vabariigi põhiseaduse 100. ja taasiseseisvumise 30. aastapäevale.

Meil on kohustus märgata, hoolida, seista enda eest ja avaldada arvamust, kui näeme, et kellelegi tehakse liiga. Need õigused, kohustused ja vastutus on meile peale pandud põhiseadusega – Eesti rahva tüvidokumendiga, mis on loonudki Sinu, minu ja meie riigi. Need on meie riigi aluskokkulepped, mille peale me iga päev ei mõtle.

Vabamu rändnäitus "Sinu, minu, meie riik" räägib igaühe õigustest ja ka vastutusest siin riigis elamisel. Ehkki igapäevaelus pole justkui põhjust selle peale mõelda, on põhiseadusel meie elu kujundamisel väga suur roll. Just see alusdokument määratleb meie põhiõigused ja vabadused, aga ka kohustused seoses mistahes ettevõtmiste ja toimingutega.

Rändnäitusel saavad huvilised end proovile panna kodakondsuseksami tegemisel, lahendada ristsõna, teada saada, millisele riigile omane demokraatia nende eelistustega kõige paremini sobib, ning langetada keerukaid otsuseid inimesi, kultuuri ja keskkonda mõjutavates valikutes.

Vaid õppides tundma oma riiki ja enda õigusi saame seista iga inimese vabaduse ja võrdse kohtlemise eest.

Parkali tänavale püstitatav näitus on avatud reedel kella 13–19 ja laupäeval kella 10–18. Näitus on tasuta ja näituse stendide vahel aitavad orienteeruda ning jagavad infot Vabamu töötajad. Korraldajad paluvad tulla seda külastama üksnes siis, kui tuntakse end täiesti tervena, ning hoida kaaskülastajatega vahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles