Hans Kristjan läheb päris kooli – Lasilasse

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Saluveed vasakult: Helen Kristina (3. klass), Hans Kristjan (1. klass), Anne Marii (3-aastane) ja Jakob Marten (5. klass). Tagaplaanil Lasila põhikooli õpetajad Merjam Ahmet (vasakul) ja Merje Kallip.
Saluveed vasakult: Helen Kristina (3. klass), Hans Kristjan (1. klass), Anne Marii (3-aastane) ja Jakob Marten (5. klass). Tagaplaanil Lasila põhikooli õpetajad Merjam Ahmet (vasakul) ja Merje Kallip. Foto: Ain Liiva

Mõnusa olemisega kuueaastane Hans Kristjan alustab täna ühes tornidega majas oma kooliteed. 235. sünnipäeva pidavas Lasila põhikoolis õpivad juba tema vanem vend Jakob Marten, 5. klassi poiss, ja õde Helen Kristina, kes käib 3. klassis. Perekond Saluvee vendade-õdede tuules ootab kooliminekut juba ka kolmeaastane lasteaialaps, pere pesamuna Anne Marii.

Ühel augustikuu viimastest päevadest toimub Savi talus tund. Helen Kristina (8) õpetab Hans Kristjanit, venda, kes alustab esimest kooliaastat. Lasteaialaps Anne Marii tahab ka kaasa lüüa: õpihimulisena näitab ta sõrmedel numbrit kolm, oma vanust. Jakob Marten on kõige targem, aga juba 5. klassi poiss ühineb samuti mänguga, tema võtab direktori rolli.

“Minu arust on Hans Kristjan hea õpilane. Ta vastab viitele,” hindab mängukooli õpetaja Helen Kristina. Vanema õe meelest on noorem vend kooli minekuks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles