Sillutame tee tulevikku

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit, tegevdirektor
Copy
Sven Hõbemägi.
Sven Hõbemägi. Foto: Ain Liiva

Pikk puhkus seljataga, seatakse valmis uueks tarkuseaastaks vajalik. Selleaastane koolivaheaeg ja eelmise õppeaasta lõpp olid kindlasti kõigile teistsugused. Distantsõpe ja piirangud seadsid kõiki, nii õpilasi, õpetajaid, haridusasutuste juhte kui ka lastevanemaid, hoopis teise reaalsusesse, pannes proovile ka meie haridussüsteemi tervikuna.

Aga tulime sellest välja, mitte küll veel võitjana, vaid oluliselt teadlikumana ning koostööaltimana. Paljud lastevanemad said teada, kui olulist ja rasket tööd meie õpetajad tegelikult teevad ning et see ei kätke endas ainult töövihikute täitmist, arvutamist, lugemist ja muud seesugust, vaid nõuab lisaks kompromisside otsimist lapsega. Kindlasti peame edaspidigi arvestama meie ühiskonnas uue viirusest kaaslasega, kuid oleme oluliselt targemad ning oskame selle olukorraga eri valdkondades arvestada, ka hariduses.

Lääne-Virumaal alustab sellel sügisel kooliteed umbes 600 last, sealhulgas minu enda vanem poeg Tristan, kes seab esimesed sammud kooli. Minu teine poeg Simon alustab kooliks valmistumist, astudes üle eelkooli ehk lasteaia läve. Olen ise kogenud, millise suure entusiasmiga nad valmistuvad. Esimesed koolitarbed, esimene õpetaja, uued sõbrad – need ja paljud teised märksõnad tekitavad meie väikestele suure õhina harida ennast ja anda panus nii enda kui ka meie Eesti tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles