Tiheda muuseumisuve kokkuvõtteks istutati puu

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Istutamisel osalesid kohalikud elanikud, SA Virumaa Muuseumid juhataja Viljar Vissel, Sagritsa muuseumi direktor Vivian Lepa, aednikud ja maastikuehitajad Marge Gross, Leili Toodre, Peeter Keivabu, Eha Albert, Karepa Seltsi esimees Jüri Sikkut ning külavanemad.
Istutamisel osalesid kohalikud elanikud, SA Virumaa Muuseumid juhataja Viljar Vissel, Sagritsa muuseumi direktor Vivian Lepa, aednikud ja maastikuehitajad Marge Gross, Leili Toodre, Peeter Keivabu, Eha Albert, Karepa Seltsi esimees Jüri Sikkut ning külavanemad. Foto: Virumaa Muuseumid

Reedel korraldati Karepal Sagritsa muuseumi õuel kohalikele elanikele koosviibimine.

Külalised nentisid, et muuseum on väga hästi hoitud, ja leidsid, et kiviktaimla taastamine on tänuväärt ettevõtmine. Ühtlasi selgus, et on jätkuv huvi teatrietenduste vastu ning taas loodetakse näha Alice Sagritsa päeviku alusel loodud tükki. Etenduste jätkumist soovib ka muuseum.

Koosviibimise eesmärk oli SA Virumaa Muuseumid uute ideede ning muuseumiinimeste ja kohalike omavaheline tutvustamine, et kaasata kogukond Sagritsa muuseumi arendamisse. Alice Sagritsa kiviktaimla taastamisel tekkis idee istutada kogukonnaga aeda puu, mis jääb sündmust meenutama, ning taim ja algatus hakkavad kasvama. Vähenõudliku ja hästi põuda taluva suure läätspuu leinavormi mulda panekul said kõik kohaletulnud osaleda. Puu asukoht otsiti vanade fotode järgi välja ning tulevikus valmib meenutuste ja piltide abil kogu kiviktaimla algne istutusplaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles