Tapa saab käsipalli Balti liigas alustuseks pureda Põlvat

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Spordiklubi Tapa käsipallimeeskond on tänavusel hooajal sulam noorusest ja kogemustest, mida treenerid Aron Jaanis (esiplaanil) ja Elmu Koppelmann peavad üheks rusikaks vormima.
Spordiklubi Tapa käsipallimeeskond on tänavusel hooajal sulam noorusest ja kogemustest, mida treenerid Aron Jaanis (esiplaanil) ja Elmu Koppelmann peavad üheks rusikaks vormima. Foto: Vladislav Musakko

Kolmapäeva õhtul tehakse Eesti klubide osavõtul avalöök tänavuses Balti käsipalliliigas. Spordiklubi Tapa / N.R. Energy võtab võistlussarja debüütmatšis kodupubliku ees vastu favoriitide sekka kuuluva Põlva Serviti.

Avanädalal on kõikidel meeskondadel nelja päeva jooksul kavas kaks mängu. Tapalased siirduvad järgmisena laupäeval Viljandisse, kus pärastlõunal mängitakse sealse HC-ga Viljandi.

Kolme Balti riigi ühises võistlussarjas on nii Eesti, Läti kui ka Leedu esindatud nelja meeskonnaga. Eestist mängib Põlva Serviti, SK Tapa / N.R. Energy ja HC Viljandi kõrval neljandana HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. 

Meeskondi ootab ees kaheringiline põhiturniir, mille lõppedes saavad kaks paremat otse finaalturniirile ja neli järgnevat selgitavad omavahel veerandfinaalides kaks ülejäänud poolfinalisti.

Debütant Tapa kontrollis mänguvormi omapärasel moel, jagades meeskonna paar nädalat tagasi kaheks, kogudes mängupraktikat samal ajal Põlvas ja Leedus Alytuses korraldatud turniiril. Mõlemad tiimid maitsesid võidurõõmu, aga said tunda ka kaotusekibedust. Järelkasvuga, 2002. aastal sündinud noormeestega, võideti läinud nädalalõpul pealinnas rahvusvaheline turniir Tallinn Handball Cup.

"Klubis on juba pikemalt juttu olnud Balti liigaga liitumisest ning nüüd oli õige aeg," lausus üks kahest SK Tapa / N.R. Energy juhendajast Elmu Koppelmann alaliidu pressiteenistusele. "Meie noored saavad nii arenguhüppeks vajalikke tugevaid mänge ja meie suurepärane kodupublik näha tipptasemel käsipalli."

Koppelmannilt tasapisi peatreeneri kohustusi üle võttev Aron Jaanis lausus, et nii Põlvas kui ka Alytuses mängis meeskond sisuliselt vahetusteta. "Noorematel, kes Leedus võistlesid, olid vastas nii-öelda poisid parimates aastates ehk umbes 25-aastased mehed. Leedu meistriliiga tase tundub nende mängijate vanuselist koosseisu vaadates päris ilus," rääkis Jaanis. "Põlva turniiril mänginud meestel oli rohkem kogemusi, aga seevastu võibolla väiksem treenitus. Samas mängude seisud olid neil viisakad."

Aron Jaanise sõnul pakub suurema väljakutse noorte ja kogenud meeste kokkusulandamine ühiseks löögirusikaks. "Peame samamoodi vaatama, kes kui palju suudab panustada ning kellega asendada vigastustega kimpus pallureid. Praeguse seisuga jääb näiteks meie ainukene vasakukäeline mängija, nooruke Ilja Kosmirak esimestest matšidest hüppeliigese vigastuse tõttu eemale," kõneles ta. "Vasakukäelistega on kitsas, aga laias laastus peaksime hakkama saama."

Meeskonna rivistusse naasis selleks hooajaks Taani käsipalliakadeemias õppinud Vahur Oolup, mullusest koosseisust püsivad olulisemate lülidena rivis teiste hulgas veel Aleksandr Oganezov, Martin Adamson, aga samuti kogenud väravavaht Mikola Naum. Viimasel on vajadusel pingi pealt võtta kaks tublit õpipoissi: Madis Valk ja Jens Ülesoo.

Aron Jaanis märkis, et ei taha hakata mingeid ennustusi tegema, kuid usub, et tapalased võivad mängida kõigiga. "Mänge tuleb palju. Loodame, et mehed veavad lõpuni välja. Peame targalt jagama mänguaega ja andma neile samuti puhkust," lisas ta.

Eesti klubide omavahelised matšid on erilise kaaluga, sest need annavad samamoodi punkte riigi meistrivõistluste arvestuses. "Heitlus medalite nimel läheb tihedaks ja see on samuti meie eesmärk. Ma ei näe põhjust, miks peaksime vähemaga leppima, sest nagu elu on näidanud, on kõigil platsil paremaid ja halvemaid päevi," tähendas Aron Jaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles