Kaks läänevirulast said Vabaduse Tammepärja aumärgi

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Vabaduse Tammepärja aumärgi saajad ja nende õnnitlejad tseremoonial Tallinnas.
Vabaduse Tammepärja aumärgi saajad ja nende õnnitlejad tseremoonial Tallinnas. Foto: Aron Urb

​Justiitsminister Raivo Aeg andis esmaspäeval ministeeriumide ühishoones 29 inimesele üle Vabaduse Tammepärja aumärgi.

Tunnustuse pälvinute hulgas olid Lääne-Viru maakonnast Jüri Tiinas ja Helmut Pastarus, kellest 93-aastane Pastarus pidas aumärgi saajate nimel tänukõne.

Kõikide pärjatute puhul väärtustati nende teeneid Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestuse hoidmisel ja edasi andmisel, vabadusvõitluses ning relvastatud ja relvastamata vastupanuliikumises osalemisel, samuti Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise jäädvustamisel.

Helmut Pastarus lausus, et tema muljed pealinnas aumärgi järel käimisest on suurepärased. Pidulikust päevast said osa temaga koos Tallinnas käinud kasutütar ja tolle laps. "Justiitsministeerium asub koos kolme teise ministeeriumiga uues majas Suur-Ameerika tänaval, varem ei olnud ma seda näinud," lisas Pastarus.

Oma tänukõnest rääkides ütles mees, et seda kiitsid kohapeal kolm inimest, kes talle tunnustavalt käe pihku pistsid ning ütlesid, et see oli hästi ette kantud. Justiitsminister Aegil ei tihanud Helmut Pastarus enda sõnul nööbist kinni võtta ja temaga eraldi juttu puhuda. "Võimalus küll oli ja isegi pakuti koos pildistamist," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles