Mudelautode entusiaste jagub Lääne-Viru maakonnas mitmele poole

Virumaa Teataja
Copy
Usinaid mudelautode entusiaste leidub Lääne-Viru maakonnas nii Rakveres, Vinnis, Väike-Maarjas kui ka mujal.
Usinaid mudelautode entusiaste leidub Lääne-Viru maakonnas nii Rakveres, Vinnis, Väike-Maarjas kui ka mujal. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru mudelautode huvilised korraldasid Tallinna lauluväljakul toimunud “Jäätisepeo” raames RC autode paraadi ja paar võistlust: raadio teel juhitavate maasturite seiklus- ja onroad’i mudelautode kiirusvõistluse.

Meil veel vähe tuntud, kuid maailmas järjest enam populaarsust koguv raadio teel juhitavate maasturite (crawler) seiklus, mille raja valmistas koos abilistega ette rakverlasest mudelautode entusiast Kaido Varik, osutus selle läbijatele kõvaks pähkliks. Eksimusteta läbisid raja vaid pealinna võistleja Karri Peetermann ja Veljo Kravinski Rakverest. Kahe mehe kordusduellis võidutses Peetermann, kolmas koht kuulus Alar Vaarmarile.

Kiirusmudelitest olid võistlusrajal TT-tüüpi masinad, mis muutusid eelmisel aastal populaarseks eelkõige tänu sellele, et firma mudelivalikus leidus autoralli maailmameistriks kroonitud Ott Tänaku Toyota mudel. Sama kerega mudelid olid esindatud ka kõnealusel võistlusel.

Kui maasturid sõitsid eeskätt täpsusele, siis TT mudelid pidid lisaks olema kiired. Ovaalrajal, mis kurvides osutus üsna kandiliseks, võeti mõõtu mees mehe ehk auto auto vastu. Esikoha saavutas taas Karri Peetermann, kellele järgnesid Vinni-Pajusti gümnaasiumi noormees Caspar Kõrts ja kolmandana Alar Vaarmari. Kuue parema sekka mahtusid veel Rakvere poiss Sebastian Kull ning Vinni koolinoored Robin Jukka ja Oliver Arder.

TT autode kestussõidu võitis üks noorimaid osalejaid, kaheksaaastane virulane Sebastian Kull.

Ehkki sügis on varsti käes ja koroonaviiruse koll kummitab, säilitavad Lääne-Viru automudeldajad optimismi. Rakvere RC hobikeskus plaanib jätkata kevadel pooleli jäänud Tamiya sarja ja Väike-Maarja mudelihall bagisarja. Üheskoos korraldatakse noortele mõeldud Juunior liigat.

Lisaks avati augustis Mõedaku puhkekeskuse juures Kaido Variku eestvedamisel RC maasturite rada, kus soovijad saavad rinda pista karmi loodusega. RC maasturitest on innustunud ka Vinni-Pajusti koolinoored, kellest üks noormees, Caspar Kõrts, kavatseb teha samal teemal loovtöö. Seega võib peagi nii koolis kui ka selle ümbruses näha kihutamas hulgaliselt päris maasturite vähendatud koopiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles