Klassika pühitses universumi armastuse maagiat

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Elamuskontsert “Universumi armastus” liitis pühapäeva õhtul heli-, filmi-, valgus- ja klaasikunsti. Esinesid pianist Lauri Väinmaa ja balletisolist Jevgeni Grib.
Elamuskontsert “Universumi armastus” liitis pühapäeva õhtul heli-, filmi-, valgus- ja klaasikunsti. Esinesid pianist Lauri Väinmaa ja balletisolist Jevgeni Grib. Foto: Anu Viita-Neuhaus

Kuidas kujutada armastust? Veelgi enam. Universumi armastust. Suurelt? Ilmselgelt. Seda pühapäeva õhtul Rakvere Vallimäe vabaõhukompleksis suudeti. Mitmesugust kunsti kaasates – klaveri, balleti, klaasi ja valgusega. Taeva abiga.

Kas alguses on armastus? Muusika? Sel kaunil õhtul on muusika see, millest sünnib armastus. Nagu öeldi kontserdi “Universumi armastus” tutvustuses, on paljud suured heliloojad inspiratsiooni otsides vaadanud üles lõpmatusse taevalaotusse. “Universumi ilu ja võimsus peegeldub publikuni nende muusikas.” Taevalaotus ja tähtede side on see muusika. Sel õhtul. Millest sünnib armastus.

Eriline ja imeline. Võimas ja vägev. Eriilmeline. Nagu armastus. Elamus on sel korral enneolematu, sellele lisab erinäolisi helke ja värvinguid siin ja praegu päikeseloojangki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles