Kiri: Lääne-Viru turismiasjalised tutvusid maakonnaga

, SA Lääne-Viru Arenduskeskus ettevõtluse arendamise programmi juht
Copy
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Augustilõpu teisipäeval väljus Rakvere spordihoone eest buss Lääne-Virumaa turismiettevõtjatega. Kui tavaliselt on turismiettevõtjad need, kes ootavad bussi külalistega, siis seekord istusid nad ise bussi, et sõita mööda maakonda ringi ja tutvuda teiste tegemistega.Nimelt korraldas Lääne-Viru arenduskeskus ühes MTÜ-ga Visit Virumaa Lääne-Virumaa turismiasjalistele kogemusreisi, tutvumaks meie maakonnas turistile pakutavaga, et oleks ülevaade, mille huvitavaga kolleegid tegelevad.

Teadaolevalt turist ühe koha peal kaua ei pruugi olla, sellepärast oleks hea, kui turismiettevõtja oskaks soovitada järgmist teenusepakkujat, kes maakonnas tegutseb – nii saab turist pikemalt maakonnas ringi vaadata ja Lääne-Virumaaga põhjalikumalt tutvuda. Siis satuks rändaja, kes alustab teekonda Lahemaalt või Võsult, ka Pandivere kõrgustikule ja vastupidi.

Seekord peatuti esmalt Tapal Valgejõe saarel, kus Merili Vipper Luureretked OÜ-st serveeris sõdurihommikusööki ning tutvustas militaarturismi. Seejärel tutvuti Moe piiritusevabriku arengusuundadega. Nimelt on seal valmimas moodne külastuskeskus koos majutusvõimalustega. Lisaks tutvustas Kertu Karus Moe viinavabriku põnevat ajalugu. Seejärel suunduti Porkuni kauni järve äärde, kus Porkuni talli eestvedaja Margus Vain andis ülevaate, mida Porkunis turistile pakutakse. Siis suunduti Kaarli tallu, kus perenaine Kadri Kopso kostitas teelisi “Sangaste” rukkist küpsetatud leivaga. Järgmine peatuspaik oli puhta vee teemapark. Päev võeti kokku Tapal, kus pitsakohviku perenaine Marika Tali rändajatele head-paremat pakkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles