Valmivad digi­õpikud hariduslike erivajadustega õpilastele

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Õpilaste teadmiste taset saab kontrollida ka e-testidega. Fotol ajaloo digiõpik 5. klassile.
Õpilaste teadmiste taset saab kontrollida ka e-testidega. Fotol ajaloo digiõpik 5. klassile. Foto: Marili Pärtel

Õppeaasta algusest jõuavad järk-järgult koolidesse lihtsustatud õppekava järgi õppijatele mõeldud 12 terviklikku digiõpikut matemaatikas, inimeseõpetuses ja loodusõpetuses. Digiõpikud on loodud platvormile Opiq ja tehakse kättesaadavaks E-koolikoti kaudu.

“Mul on hea meel, et uued õpikud lõpuks õppijateni jõuavad,” rääkis haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts. “Dis­tants­õppe periood tõi esile hariduslike erivajadustega lastele mõeldud õppematerjalide nappuse ja vähese kättesaadavuse, uued digiõpikud aitavad olukorda parandada.”

Õpikud on mõeldud põhikooli lihtsustatud riikliku õppekava järgi õppivatele õpilastele, aga sobivad kasutamiseks ka põhikooli riikliku õppekava järgi õppijate õppe jõukohastamiseks, individuaalse õppekava alusel õppijatele ja muukeelsetele õpilastele. Digiõpik on õpikut ja töövihikut ühendav õppematerjal, mis sisaldab tekste, harjutusi ja ülesandeid.

Lisatud on õppevideoid ning põnevaid animatsioone eri teemade tutvustamiseks ja vajalike oskuste omandamiseks. Digiõppematerjalid sisaldavad harjutusmaterjali nii koolis ühiselt läbi võtmiseks kui ka iseseisvaks tööks ja enesekontrolliks.

Koolide toetamiseks on õppevaraga samal ajal valminud digioskuste va­lik­ainekavad koos õppeprotsesside kirjeldustega ja digipädevusmudeli lihtsustatud õppele vastav versioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles