Vaade: uus rahvaspordiala – kettagolf

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Veiki Ojaperv.
Veiki Ojaperv. Foto: Vladislav Musakko

Kuidagi järsku oskavad paljud tervisesportlased lendavaid taldrikuid väga kaugele loopida ning kohti, kuhu neid taldrikuid visata, on peaaegu igas Eesti linnas ja suuremas asulas. Millest selline disc-golf’i-hullus, kust see tuli ja miks see ala nii populaarne on? Tundub, et eestlastel on välja kujunemas uus rahvusspordiala.

Disc golf’i algusajad Eestis jäävad möödunud kümnendi algusse, kui hakkasid tekkima esimesed huvilised. Varustus ja rajad olid küll palju kesisemad, kuid ega sport sellepärast ju tegemata jäänud.

Kettagolfi jaoks ei ole palju vaja. Alustamiseks on tarvis kahte-kolme eriotstarbelist taldrikut, väljakut, kus inimesi väga palju ei liigu, ning korve. Viimased olid algusaegadel ise meisterdatud.

Kettagolfi Eestisse jõudes tegeles alaga mitu aktiivset inimest, kes seda populariseerima hakkasid. Loodi ka lihtne telefonirakendus, mis võimaldab rajal skoori lugeda ning mugavalt üles märkida.

Kettagolfi eeliseks näiteks traditsioonilise golfi ees on lihtsus ja odavus. Tavagolfiga alustamiseks on vaja soetada golfikepid, leida sobiv väljak ning selle kasutamise eest siis tublisti kukrut kergendada. Igal õhtul golfi mängimas käia on vaid üksikute privileeg.

Igal õhtul golfi mängimas käia on vaid üksikute privileeg.

Kettagolfirajad asuvad praktiliselt igas Eesti linnas ja suuremas maakohas ning nende kasutamine on tasuta. Lisaks sportlike liigutuste tegemisele on mõnus radadel ringi jalutada, värsket õhku hingata ja lihtsalt olemist nautida. Väike mõõduvõtt sõpradega käib asja juurde.

Lääne-Virumaal on kettagolfarid tublid, vähemalt harrastajate tasemel. Näiteks Rakveres, Väike-Maarjas ja Tamsalus toimuvad nädalavõistlused, millest osavõtt on hämmastavalt elav.

Suur kiitus korraldajatele, et nad on suutnud välja panna piisavalt atraktiivsed auhinnad ning jaksavad pidevalt asjaga tegeleda. Ja kui juba kiitmiseks läks, siis oma osa on ära teeninud ka omavalitsused, kes on võimaldanud kettagolfiparke rajada ning hooldada, milleta oleks selle spordi harrastamine niisama hästi kui võimatu.

Lühidalt kokku võttes: tarvis läheb mõnda ketast, vihmasel perioodil veekindlaid jalanõusid ja tahet ennast liigutada, kõik ülejäänu tuleb ajaga. Ja loomulikult on mäng kõige lahedam sõprade seltskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles